MKE Ankaragücü Başkanı İsmail Mert Fırat oldu

MKE Ankaragücü Başkanı İsmail Mert Fırat oldu
MKE Ankaragücü Kulübü Yönetim Kurulu, Faruk Koca'nın istifası sonrası oy birliğiyle İsmail Mert Fırat'ı başkanlığa getirdi.

Kulüpten yapılan açıklamada, Beştepe Tesisleri'nde olağanüstü toplanan yönetim kurulunun Faruk Koca'nın istifa dilekçesini işleme aldığı belirtilerek, "Başkanımız Sayın Faruk Koca'nın istifası neticesinde boşalan yönetim kurulu başkanlığına, yönetim kurulu başkan vekilimiz Sayın İsmail Mert Fırat oy birliği ile seçilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Koca'nın ortağı

Ankaragücü’nün yeni başkanı İsmail Mert Fırat, hakem Meler’e yumruk atan Faruk Koca’nın ortağı olarak biliniyor.

Fırat’ın sahibi olduğu Fırat Life Style ile Koca’nın sahibi olduğu Rast Grup'un, Ankara’daki NaturaVadi’nin yapımını birlikte yürütmüştü. NaturaVadi, lansman töreni ile 2022'de satışa çıkarıldı.

Lansman töreninin açılış konuşmasını yapan Rast Grup Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Koca, ‘’Ülkemizde her yıl 750 bin yeni konut ihtiyacı doğmaktadır. Ancak son zamanlarda yeni konut üretimi yapılamadığından hem kira hem de satış fiyatları yükselmiştir. Biz Fırat Life Style ile beraber elimizi taşın altına koyarak büyük ölçekli bir projeyi daha hayata geçirdik. Sektörün bu şekilde yeni konut arzlarına ihtiyacı vardır. Bu arz dengesini doğru şekilde ülkemizin ve vatandaşlarımızın menfaatleri doğrultusunda karşılamak üzere yola çıktık" demişti.

Koca, Fırat Life Style Yönetim Kurulu Başkanı Fırat’ı da sahneye davet ederek Natura Vadi gibi Ankara’ya marka değeri katacak önemli bir projeye birlikte imza attıkları için teşekkürlerini iletmişti.

Faruk Koca istifa ettiğini duyurmuştu

Faruk Koca, "Çaykur Rizespor ile oynadığımız müsabaka sonrası maçı yöneten hakem Halil Umut Meler'e karşı sergilediğim tavır nedeniyle başta Sayın Meler ve ailesi olmak üzere; Türk hakem camiasından, spor kamuoyundan ve milletimizden özür diliyorum" ifadelerini kulanmıştı.

Faruk Koca, açıklamasında, "Ankaragücü kulübüne, Ankaragücü taraftarlarına, içinde bulunduğum camiaya ve aileme daha fazla zarar gelmemesi için an itibariyle MKE Ankaragücü Başkanlığından istifa ettiğimi de kamuoyuna duyurmak isterim" demişti.

Faruk Koca, Çaykur Rizespor ile oynadıkları maçın ardından hakem Halil Umut Meler'e yumruk atmıştı. (Kısa Dalga)

Spor