Muharrem İnce: Ümit Özdağ'a destek olmak için Hatay’a yola çıkıyorum

Muharrem İnce: Ümit Özdağ'a destek olmak için Hatay’a yola çıkıyorum
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, sınıra mayın döşeyeceğini öne süren Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın Hatay'a girişinin engellenmesine tepki gösterdi: Kendisine destek olmak için Ankara’dan Hatay’a yola çıkıyorum.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Suriyeli sığınmacılara karşı sınıra mayın döşemek istediğini söyledikten sonra Hatay'a gitmesi engellenen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’a destek verdi.

İnce, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Hatay’a gideceğini duyurdu. İnce, "Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın Hatay’a alınmamasını kınıyorum. Kendisine destek olmak için Ankara’dan Hatay’a yola çıkıyorum" dedi.

NE OLMUŞTU?

"Reyhanlı'da, Türkiye-Suriye sınırına, iktidara geldiğimizde tamamlamak üzere ilk mayını yerleştireceğiz" diyen Özdağ'ın konvoyu, Hatay'ın girişinde durdurulmuştu. Valiliğin bir hafta süreyle tüm etkinlikleri iptal etmesi gerekçesiyle Özdağ'ın da kente girişine izin verilmeyeceği açıklanmıştı.

Karara bir eleştiri de CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'den gelmişti. "Bir milletvekilinin bir siyasi parti liderinin gerekçe ne olursa olsun bir kente sokulmaması nedir? Bu rezalet kabul edilemez" diyen Özel, "İlgili makamları Türkiye'yi dünyaya rezil eden, Anayasaya açık aykırı bu kanunsuz emri acilen geri çekmeye davet ediyoruz" ifadelerini kullanmıştı. (Kısa Dalga)

Gündem