Mustafa Şen: Erdoğan'ın oy oranı yüzde 53, AK Parti'nin yüzde 41 civarında

Mustafa Şen: Erdoğan'ın oy oranı yüzde 53, AK Parti'nin yüzde 41 civarında
AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, "Erdoğan'ın oy oranı yüzde 53 olarak gözüküyor. AK Parti'nin oy seviyesi ise yüzde 41 civarında" dedi.

Türkiye'nin sandık başına gideceği 14 Mayıs'a 2 aydan az bir süre kaldı. Cumhurbaşkanı adayları birer birer netleşirken Cumhur İttifakının adayı gösterilen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasındaki son anketin sonuçlarını AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen açıkladı. "Bu sonuçları çarşamba günü aldım" diyen Şen, haftada 3-4 gün anket yaptırdıklarını da belirtti. Şen A Haber yayınında şunları söyledi:

"Normalde ayda 3-4 tane anket yaptırıyorduk. Ancak şu an haftada 3-4 anket yaptırıyoruz. Profesyonellere yaptırıyoruz bu anketleri. Bitirdiğimiz hafta itibarıyla bir seçim olsaydı cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın oy oranı yüzde 53 olarak gözüküyor. AK Parti'nin oy seviyesi ise yüzde 41 civarında.

Bu sonuçları çarşamba günü aldım. Her günü birbirinin arkasına katarak anketler yaptırıyoruz. Haftada 3-4 araştırma yapıyoruz. Bunu daha önceden ayda bir olarak yapıyorduk. 10 gün içinde bu araştırmaları yapıyoruz.

"2018 sonuçlarına yakın sonuçları görüyoruz. Muhalefetin o zamanki açıklamalarıyla bugün yaptıkları açıklamalarla aynı. Sayın Kılıçdaroğlu kaybedecek gibi duruyor şu an. Bunun siyasetle alakası yok, bu bilimsel bir veri."

Politika