Nadir Kitap'ın erişim engeli kaldırıldı: Karar 'sehven' alınmış

Nadir Kitap'ın erişim engeli kaldırıldı: Karar 'sehven' alınmış
Sahafların online satış yaptığı Nadir Kitap’ın internet sitesinin yanlışlıkla engellendiği ortaya çıktı.

Çok sayıda sahafın yer aldığı platform, mahkeme tarafından erişime engellendiğini duyurmuştu. Erişim engelinin Adalet Bakanlığı'nın talebiyle, bakanlığa ait bir yayının, 'telif hakları ihlal edilecek şekilde' satıldığı iddiasıyla alındığı belirtilmişti.

Nadir Kitap, bugün öğle saatlerinde yeni bir duyuru yayınlayarak erişim engelinin sehven alındığını, daha sonra kaldırıldığını kaydetti.

Açıklamada şöyle dendi: "Web sitemiz hakkında erişim engeli getiren ilgili mahkeme, kararın sehven alındığına hükmederek erişim engelinin kaldırılması kararı almıştır. Kitapsever dostlarımızla en kısa süre içerisinde yeniden bulaşacağımız müjdesini paylaşıyoruz.

Resmi bir kurumun yayınlamış olduğu bir kitabın satıştan kaldırılması yönünde alınan mahkeme kararı, ilgili ürün sayfalarına erişim engeli getirirken, sehven sitenin tümünü kapsayacak şekilde talep edilmiş ve uygulanmıştır. Yapılan girişimler sonucunda mahkeme, kararı tashih ederek site geneline uygulanan erişim yasağını kaldırmıştır. Kısa süre içinde tüm servis sağlayıcılar üzerinden erişim mümkün olacaktır.

16 yıldır hizmet verdiğimiz kitap dünyasındaki tüm okur, kitapçı ve sahaf dostlarımıza hizmet vermeye devam edecek olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu süreçte destek olan herkese teşekkürlerimizi sunarız."

Öte yandan Nadir Kitap'la aynı şekilde erişim engeli getirilen kitantik.com hakkındaki karar da düzeltildi. (Kısa Dalga)

Gündem