Nagehan Alçı: Endişe etmeyin, CHP'yi destekleyeceğim falan yok

Nagehan Alçı: Endişe etmeyin, CHP'yi destekleyeceğim falan yok
Habertürk yazarı Nagehan Alçı, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verilen cezalara ilişkin yazısında "Endişe etmeyin, benim CHP'li olduğum, CHP'yi destekleyeceğim falan yok" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Karadeniz gezisindeki fotoğrafıyla ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verilen üç cezanın onanması sonrası yaptığı açıklamalarla tepki çeken Habertürk yazarı Nagehan Alçı, "Endişe etmeyin, benim CHP'li olduğum, CHP'yi destekleyeceğim falan yok" dedi. Alçı, "Sizin mahalle"ye transfer olmaya hiç niyetli değilim" ifadelerini kullandı.

Nagehan Alçı, bugünkü köşe yazısında "Kaftancıoğlu devletin hem eski hem de yeni resmi ideolojisinin tam karşıtı bir radikal solcu olduğu için böyle bir ceza aldı" dedi. "Bugün Türkiye’de dört siyasi akım monoblok bir amalgam halinde bir resmi devlet ideolojisi olarak benimsenmiş durumda" diyen Alçı, yazısının devamında şu ifadeleri kullandı:

'KLASİK CHP'LİLERE MEVCUT REJİM DOKUNMAZ'

"Milliyetçilik, Muhafazakarlık, Atatürkçülük, İslamcılık tek denize akan dört nehir gibi. Milliyetçiliğin önderliğinde kuvvetli bir alaşım oluşturuyorlar ve bu alaşım toplumun yüzde 80’ini kuşatmayı ve kontrol etmeyi başarıyor. Çok güçlü bir iç içe geçiş söz konusu.

İşte Canan Kaftancıoğlu bu yüzde 80'lik büyük koalisyonun tam dışında ve hatta karşısında kaldığı için şu an bunları yaşıyor.

Klasik bir CHP'li değil Kaftancıoğlu. Klasik CHP'lilere mevcut rejim dokunmaz, hatta onları müttefik kabul eder. Bu 4 politik ideolojinin kapsadıkları muarız değil müttefik bugünkü Türkiye'de.

'CHP MEDYASI MUHALİF KESİMİ OYALIYOR' İDDİASI

Muhalif okurlarıma o yüzden izlediğiniz "muhalif" televizyon kanallarına ve gazetelere karşı dikkatli olun, onlar sizi kandırıyorlar diye ısrarla yazıyorum. Onlar da bu 4'lü koalisyonun ortakları. CHP medyası dediğimiz gazeteler ve televizyonlar büyük oranda muhalif kesimi oyalama vazifesini üstleniyorlar maalesef.

Ben bu "muhalif" görünümlü rejim propagandistlerini deşifre ettikçe onlar ısrarla beni hedef alıyorlar. Her gün, her gün saldırı...

'ENDİŞE ETMEYİN...'

Endişe etmeyin, benim CHP'li olduğum, CHP'yi destekleyeceğim falan yok. "Sizin mahalle"ye transfer olmaya hiç niyetli değilim.

Benim mahallem tüm Türkiye ve dünya. Ama yeri geldiğinde gazetecilik sorumluluğu gereği "Bu cadde çıkmaz sokak" diye haykırmasını, karşı çıkmasını bilmek gerekir. Yapmaya çalıştığım bu."

MAKALENİN TAMAMI

Gündem