Nagehan Alçı ile Ümit Özdağ arasında bir garip Kaftancıoğlu tartışması

Nagehan Alçı ile Ümit Özdağ arasında bir garip Kaftancıoğlu tartışması
Nagehan Alçı, "Kaftancıoğlu bu gece hapse giriyor" dedi Mansur Yavaş'ı sessiz kaldı diye hedef aldı. "Demokrat tavrımdan milim taviz vermiyorum" ifadesini kullanan Alçı, Ümit Özdağ'a da 'sarı muhalefet' diye tepki gösterdi. Özdağ ise yanıtında Alçı ile Hilal Kaplan'ın da Kaftancıoğlu ile aynı cezaevine konulmasını istedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki hapis cezası ve siyasi yasak kararına yönelik tepkilere Habertürk yazarı Nagehan Alçı da katılırken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı hedef aldı. Alçı ayrıca, Kaftancıoğlu kararıyla ilgili açıklaması nedeniyle Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ile de sosyal medya üzerinden kapıştı.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gezisi nedeniyle tartışmaların odağına oturan Nagehan Alçı, Twitter hesabından, "Canan Kaftancıoğlu’na bu yapılan hukuk cinayetidir" dedi.

Alçı, devamında muhaliflerin kendisini linç ettiğini ama 'demokrat tavrından' taviz vermediğini yazdı:

"Fikirlerinden ötürü bir siyasetçiye hapis, siyasi yasak. Bu rezaleti kabul etmiyorum. Tüm muhalefet tabanı 10 gündür beni linç ediyor olsa da ben demokrat tavrımdan milim taviz vermiyorum. Tüm kalbimle Canan Hanım’ın yanındayım."

ÖNCE İYİ PARTİLİLER İLE ÖZDAĞ'I HEDEF ALDI: 'SARI MUHALEFET...'

Alçı'nın sonraki tweet'inde ise Zafer Partisi ile İYİ Parti'yi hedef aldığı görüldü:

"Canan Kaftancıoğlu’nun yaşadığı hukuk cinayeti, özellikle Zafer Partililer ve İYİ Partililer için bir demokrasi imtihanı. Bu haksızlığa karşı susacaklar mı? En başta Ümit Özdağ bu hukuksuzluğa karşı susacak mı? Özdağ bugün sarı muhalefet olup olmadığını bu millete gösterecek..."

Ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a seslenen Alçı şunları yazdı:

"CHP’li Mansur Yavaş’a sesleniyorum.. Canan Kaftancıoğlu siyasi yasak aldı ve bu gece hapse giriyor. Bu hukuk cinayetine karşı da sessiz mi kalacaksınız Mansur Bey? Osman Kavala’ya yapılanlara 5 senedir sustunuz. Kaftancıoğlu hapse girmek üzere. Yine mi susacaksınız Sayın Yavaş?

Canan Kaftancıoğlu hapse girecek ve aynı gün çıkacak. Ama siyasi yasaklı olacak. Son derece ince bir politik hesap yapılmış. Bu arada Mansur Yavaş ve Ümit Özdağ’dan hala ses yok. Bravo, ne kadar demokrat olduğunuzu kanıtlıyorsunuz."

'SÖYLEYECEKLERİM VAR AMA ŞİMDİLİK KESİYORUM'

Nagehan Alçı daha sonra, Ümit Özdağ'ın Kaftancıoğlu ile ilgili paylaşımları üzerine de, "Ümit Özdağ -tahmin ettiğim gibi- Canan Kaftancıoğlu’nun hapse girmesini ve siyasi yasak almasını savunuyor. Solcu olduğu için Kaftancıoğlu’nun hapse girmesini doğru buluyor. Sarı muhalefet Özdağ’a daha söyleyeceklerim var ama şimdilik kesiyorum…" dedi.

ÖZDAĞ'DAN HİLAL KAPLAN VE ALÇI'YI HAPİSHANEYE KOYUN ÇAĞRISI

Ümit Özdağ ise, Alçı'nın bir tweetini alıntılayarak, şöyle yazdı:

"Hilal Kaplan'ı ve Nagehan Alçı'yı teröre övgü ve devlet görevlilerine hakaretten Canan Kaftancıoğlu ile aynı hapishaneye koymuyorsanız, adaletten bahsetmeyin! Adalet, aynı suça aynı ceza demektir. Kaplan ve Alçı'yı ödüllendir, Kaftancıoğlu'nu hapse at. Ak Parti adaleti..."

'PEKİ, SOYLU NEDEN SERBEST GEZİYOR?'

Özdağ'ın Kaftancıoğlu'na ceza verilmesiyle ilgili önceki yorumu ise şöyleydi:

"Canan Kaftancıoğlu ile ilgili Yargıtay kararını okudum. Terör örgütüne övgü var mı? Var.
Peki, FETÖ’yü öven AKP’liler neden dışarıda? Devlet görevlisine hakaret var mı? Var? Peki, Soylu neden serbest geziyor? Adalet, yasaların kısmen değil, herkese eşit uygulanmasıdır."

Bu tartışmadan bir süre sonra Mansur Yavaş, Kaftancıoğlu kararıyla ilgili paylaşım yaptı. Yavaş, “Bir saat adaletle hükmetmek, bin sene ibadet etmekten daha hayırlıdır. Sn. @Canan_Kaftanci’na verilen karar vicdanlarda hukukun değişmez evrensel ilkeleriyle değil, maalesef siyasetle yer etti. Hukuk haktır. Gençlerimize bırakacağımız en büyük miras adaletle hükmetmektir." diye yazdı.

Nagehan Alçı, bu paylaşımı alıntılayarak, "Bravo Mansur Yavaş!" paylaşımı yaptı. (Kısa Dalga)

Gündem