New York Valisi: Saldırıya uğrayan Salman Rüşdi yaşıyor, eyalet polisi hayatını kurtardı

New York Valisi: Saldırıya uğrayan Salman Rüşdi yaşıyor, eyalet polisi hayatını kurtardı
New York Valisi, bir etkinlik sırasında bıçaklı saldırıya uğrayan yazar Salman Rüşdi'nin sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Vali, "Rüşdi güvenli bir yerde. Yaşıyor ve tedavisi sürüyor" açıklamasını yaptı.

New York Valisi Kathy Hochul, bir etkinlikte sahnede saldırıya uğrayan yazar Salman Rüşdi'nin hayatta olduğunu ve bölgedeki bir hastanede tedavi gördüğünü söyledi.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, etkinlik sırasında sahneye çıkan bir kişi Rüşdi’yi yumruklayıp bıçaklamaya başladı. Rüşdi yere düşerken, erkek saldırganın 'etkisiz hale' getirilerek yakalandığı belirtildi.

Olayın ardından açıklama yapan polis, Rüşdi'nin saldırıda boynundan yaralandığı ve hava yoluyla acilen hastaneye taşındığı açıkladı.

"EYALET POLİSİ HAYATINI KURTARDI"

VoA'nın haberine göre, New York Valisi Hochul, Rüşdi’nin sağlık durumuyla ilgili "Yaşıyor. Helikopterle güvenli bir yere götürüldü. New York eyaletinin batısında sakin bir kent olan Chautauqua’ta düzenlenen bir etkinlikte, kanaat önderleri, politikacılar, yargıçlar ve düşüncesini özgürce ifade etmek için bir araya geldiler. Rüşdi de saldırıya uğramadan önce bu seçkin etkinlikte düşüncelerini ifade etmek istedi” diye konuştu.

New York Valisi Hochul, eyalet polisinin Rüşdi’yi koruduğunu ve hayatını kurtardığını ifade etti. Vali Hochul, failin kimliğiyle ilgili daha fazla bilgi vereceğini belirterek hakkında ceza davası açılacağını kaydetti.

Dünya