Obama dönemi danışmanı Seldowitz, İslamofobik sözleri nedeniyle gözaltına alındı

Obama dönemi danışmanı Seldowitz, İslamofobik sözleri nedeniyle gözaltına alındı
Obama'nın eski danışmanı Stuart Seldowitz, New York'ta Mısırlı satıcıya sarf ettiği sözler nedeniyle 'nefret suçu'ndan gözaltına alındı.

ABD'nin eski Başkanı Barack Obama'nın döneminde danışmanlık yapan ve ABD Dışişleri Bakanlığında İsrail ve Filistin dairesi dahil birçok görevde bulunan Stuart Seldowitz'in New York'ta Mısırlı bir satıcıya yönelik defalarca tekrarladığı sözlü saldırısı tepki çekince gözaltına alındı.

Birgün Gazetesi’nin ABD basınından aktardığına göre, Seldowitz'in Manhattan'da Mısırlı satıcıya defalarca sözlü tacizde bulunduğuna dair görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından New York Polis Departmanı harekete geçti.

Polisin gözaltına aldığı 64 yaşındaki Seldowitz'e "nefret suçunun" yanı sıra "ağırlaştırılmış taciz ve takip ederek tacizde bulunma" suçlaması yöneltildi.

Olayın ortaya çıkmasının ardından New York Belediye Başkanı Eric Adams, sosyal medya paylaşımında, "İslamofobi nefrettir. Bu alçak, saygısız söylemin şehrimizde yeri yoktur. Bunu reddediyoruz ve yalnız olmadığımızı görmekten mutluyuz" demişti.

Ne olmuştu?

Obama döneminde Ulusal Güvenlik Konseyi Güney Asya Direktörlüğü'nde çalışan Stuart Seldowitz’in bir sokak yemeği satıcısına yönelik nefret suçu içeren konuşması yakındaki bir kişi tarafından videoya alınmış ve Seldowitz'in kimliğini tespit etmek için başkalarından yardım istemek için sosyal medyada paylaşılmıştı.

Videoda Seldowitz, Mısırlı sokak satıcısına "terörist" demiş, Hz. Muhammed ve Kuran'a hakaret içeren ifadeler kullanmıştı.

Seldowitz, ayrıca "4 bin Filistinli çocuğu öldürdüysek, bu yeterli değildi" demişti. (Kısa Dalga)

Dünya