Ogün Samast süre istedi, mahkeme kabul edip davayı erteledi

Ogün Samast süre istedi, mahkeme kabul edip davayı erteledi
Hrant Dink'i, Genel Yayın Yönetmeni olduğu Agos Gazetesi önünde katleden Ogün Samast'ın 'FETÖ adına suç işleme' davası başladı. Ogün Samast'ın avukatı, hazırlanan iddianamenin yeni tebliğ olduğunu belirterek Samast'ın savunması için ek süre istedi. Mahkeme heyeti, avukatın talebini kabul ederek savunmanın bir sonraki duruşmada alınmasına karar verdi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’i katleden Ogün Samast'ın 'FETÖ adına suç işleme' davası İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Samast, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 10.00’da başlayan duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katılmak üzere Trabzon’un Akçaabat Adliyesi’ne geldi.

dha-5481b3d8c1b099325d087b66d8b3abd4-2-t.jpg

Samast'ın yaya olarak geldiği adliyede, yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Duruşmaya, tutuksuz olan Ogün Samast ile başka dosyadan tutuklu sanıklar Ramazan Akyürek, Ali Fuat Yılmazer, Erhan Tuncel'in arasında bulunduğu sanıklar SEGBİS ile katıldı. Duruşmada Dink ailesinin avukatları ve sanık avukatları da hazır bulundu.

dha-5481b3d8c1b099325d087b66d8b3abd4-3-t.jpg

Mahkeme Başkanı, bugünkü duruşmada sanıklar Ali Fuat Yılmazer, Ogün Samast ve Ersin Yolcu'nun savunmalarının alınacağını belirtti. Savunmasını yapmak üzere ilk olarak Ali Fuat Yılmazer'e söz verildi.

Ogün Samast'ın avukatı Raşit Hodo, hazırlanan iddianamenin yeni tebliğ olduğunu belirtti; Samast'ın savunmasının bugün alınmamasını talep ederek ek süre istedi.

dha-5481b3d8c1b099325d087b66d8b3abd4-9-t.jpg

Talebi kabul eden mahkeme başkanı, Samast'ın savunmasının bir sonraki duruşmada alınmasına karar verdi. Duruşmanın ardından Ogün Samast Trabzon'un Akçaabat ilçesindeki adliyeden ayrıldı.

Adliyeden eşi Selma ile çıkan Ogün Samast, gazetecilerin sorularına yanıt vermedi. Samast, adliye çıkışında kendisini bekleyen camları siyah kaplı otomobile binerek hızla bölgeden ayrıldı. (Kısa Dalga)

Gündem