'Olası İstanbul depremi' sonrası Kırklareli 'güvenli liman' mı olacak? İBB'yle protokol hazırlığı var

'Olası İstanbul depremi' sonrası Kırklareli 'güvenli liman' mı olacak? İBB'yle protokol hazırlığı var
Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'yle (İBB) 'deprem protokolü' hazırlığı yapıldığını açıkladı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde 45 bin insanın ölüp 200 binden fazla binanın kullanılamaz hale gelmesi, gözleri İstanbul'da beklenen olası büyük depreme çevirdi.

Marmara Denizi'nde meydana gelebilecek depremde kayıp ve yıkımın çok daha fazla olması bekleniyor. Belediyeler de afet öncesi ve sonrası için hazırlıklarını sürdürüyor.

DHA'ya konuşan Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, İBB'yle protokol çalışması içinde olduklarını söyledi.

Kesimoğlu, şu bilgiyi verdi: "Hiçbirimiz arzu etmeyiz ama olası bir depremde Kırklareli, bir toplanma bölgesi olabilir. 18 bin 500 metrekare kapalı pazar yeri yaptık. Oraya birtakım malzeme toplanabilir, geniş arazilerde insanlar barınabilir. Çünkü olası bir depremde İstanbul'da bir kaos yaşanacak. Buralar da biraz sığınılacak liman haline dönüşecek. Bugünden çalışarak, planlarımızı yaparak, o süreçte nasıl bir komşuluk yapabiliriz, nasıl katkı sunabiliriz onun çalışmaları içerisindeyiz." (Kısa Dalga)

Gündem