Ölü bulunan Gabonlu öğrencinin son görüntüsü: Yalın ayak sokakta koşuyormuş

Ölü bulunan Gabonlu öğrencinin son görüntüsü: Yalın ayak sokakta koşuyormuş
Karabük'te 17 yaşındaki Gabonlu Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'nın ölümüne ilişkin soruşturmada genç kızın son görüntülerine ulaşıldı.

Karabük Üniversitesi Makine Mühendisliği hazırlık sınıfı öğrencisi Ibouanga'nın cesedi, 26 Mart'ta Filyos Çayı'nın Yeşilköy mevkisinde bulunmuştu.

Soruşturmada üçü yabancı altı kişi gözaltına alınmıştı. Öğrencinin ölümü henüz aydınlatılamadı.

Sokakta koşarken görüldü

Öğrencinin kaybolduğu gece, arkadaşlarının evinde film izlerken saat 23:00 sıralarında şarj aleti almak için alt kattaki akrabasının evine ineceğini söylediği belirtildi.

Ancak Dinabongho, bilinmeyen nedenle çıplak ayakla sokağa çıktı. Öğrencinin sokakta çıplak ayakla koşması, bir sitenin güvenlik kamerasına yansıdı.

Kamera görüntülerindeki kızın kıyafetlerini otopsi görüntüleriyle karşılaştıran Gabon Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği avukatı Kerim Bahadır Şeker, kişinin Dinabongho olduğunu belirtti.

Cinayet şüphesi

Çad uyruklu Tayyip Abderahim Youssouf şunları söyledi: “Öldürmüş olabilirler belki. Ne olduğunu tam olarak bilmiyoruz ama polisler tarafından gereken yapılıyor. O gece arkadaşlarıyla toplanmış. Yemek yapıp yemişler. Televizyon izlerken o aşağı ineceğini söylemiş. Demiş ki ‘Ben telefonumu şarj etmeye ineceğim.’ Sonrasında aşağı inmiş, bir daha gelmemiş."

'Neden evden çıktı bilmiyoruz'

22 yaşındaki Gabon uyruklu Arthur Akue Obiang, ölen genç kızla yakın arkadaş olduklarını ve birlikte vakit geçirdiklerini belirterek “O gece beraberdik. Saat 23:00 sıralarında telefonunu şarj etmek için 1’inci kata gitti. Evin dışına niye çıktı bilmiyoruz. Herkes çok üzüldü. Çok trajik bir hikaye."

22 yaşındaki Gabon uyruklu Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü hazırlık sınıfı öğrencisi Orlane Sima da “Dina iyi bir arkadaşımızdı. İyi bir kızdı, ölmesine çok üzüldük. Onun için adalet istiyoruz” dedi. (DHA)

Gündem