Ömer Ay: Yolsuzluk yapanların kadınlarla ilişkilerini anlattım, neresi suç?

Ömer Ay: Yolsuzluk yapanların kadınlarla ilişkilerini anlattım, neresi suç?
Nevşehir'de yolsuzlukla suçladığı AK Partili isimleri kadınlarla olan ilişkileri üzerinden anlatırken kullandığı üslup nedeniyle tepki çeken İYİ Parti İl Başkanı Ömer Ay, Meral Akşener'den gelen istifa talebini 'henüz' kabul etmediğini açıkladı.

İYİ Parti Nevşehir İl Başkanı Ömer Ay, eski Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve ortaklarının eşlerini boşayarak sekreterleriyle evlendiklerini, bir ilçenin belediye başkanı ve şoförünün Y. isimli kadını paylaşamadığını, il özel idare başkanının dördüncü veya beşinci eşini aldığını iddia ederek, "Adeta bayan koleksiyonu yapıyor. Brezilya dizisine çok uygun bir partiyle karşı karşıyayız" demişti.

Halk TV'den İsmail Saymaz, bu sözler üzerine İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Ömer Ay'dan istifasını istediğini aktardı.

Akşener'in talimatı üzerine Ay aranarak, "Özür dileyin ve istifa edin" denildi.

İsmail Saymaz'a konuşan Ömer Ay şunları söyledi:

"Özür dileyecek bir suç yok. Yolsuzluk yapanların kadınlarla ilişkilerini anlattım. İlişkide bulunan ben değilim, onlar. Bunun neresi suç, bilmiyorum vallahi. Nevşehir'de herkes beni takdir ediyor. Yüzlerce teşekkür telefonu aldım. Herkes 'Doğru yaptın' diyor. 'Kötü yaptın' diyen kimse yok."

Ay, özür dilemeyeceğini ve henüz istifa etmeyeceğini belirterek, şöyle diyor:

"Henüz bir karara varamadık. 'Yok etmiyorum' da demiyorum. Genel başkanı üzmek istemiyorum. Ama 50 kişilik yönetim kurulumuz var. Şimdilik istifa etmeyelim, 'başkanla görüşelim' dediler. Bazıları görüşmeye gidecek."

Politika