Orijinalinden ayıramayacağınız tavuk köfte: Tarifi deneyenler vazgeçemiyor

Orijinalinden ayıramayacağınız tavuk köfte: Tarifi deneyenler vazgeçemiyor
Tavuk köftesi tarifini denemek isteyenler için, özellikle tavuk etiyle yapılan yemekleri sevenler için harika bir seçenek olduğunu söyleyebiliriz.

Tavuk köftesi, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem pratik hem de lezzetli olmasıyla öne çıkan bu tarif, deneyenlerin favorisi haline gelmiştir. Özellikle tavuk etinin hafif ve sağlıklı olması sebebiyle tercih edilen tavuk köftesi, herkesin damak zevkine hitap etmektedir.

Tavuk köftesinin lezzetini arttırmak için kullanılan baharatlar ve diğer malzemeler, ona eşsiz bir tat katmaktadır. Bu nedenle, tavuk köftesi tarifini deneyenler genellikle vazgeçememekte ve sık sık bu lezzetli yemeği yapmayı tercih etmektedirler.


Tavuk köftesi tarifi oldukça basit ve kolay bir şekilde hazırlanmaktadır.

TAVUK KÖFTE TARİFİ İÇİN GEREKEN MALZEMELER

Tavuk köfte kırmızı et yemekten hoşlanmayan veyahut da klasik köfte tariflerinden sıkılan birçok kişinin vazgeçilmezi arasında yer alıyor. Sofralarını farklı lezzetler ile şenlendirmek isteyenlerin bir numaralı tercihi olan bu tarif ayrıca pratik yapımı ile de biliniyor.

Nerede ise her bütçeye uygun bir malzeme listesi bulunan tavuk köfte tarifi, bu özelliği sayesinde de sık sık tercih ediliyor.

Kısa süre içerisinde hazırlayabileceğiniz tavuk köfte tarifi için gereken malzemeler şu şekilde:

  • 1 diş sarımsak, 1 tane tavuk göğsü, 1 tane kapya biber, tuz, maydanoz, 1 tane yumurta, 3 yemek kaşığı galeta unu, sıvı yağ, kimyon, pul biber

TAVUK KÖFTE TARİFİ NASIL YAPILIR?

Tavuk köfte tarifi, mutfak ile hiç ilgisi olmayan kişiler tarafından dahi kolaylık ile yapılabilir. Malzeme listesinde yer alan ürünleri temin eden kişiler, dakikalar içerisinde tavuk köftelerini servis edebilirler.

Tavuk köfte tarifinin yapımına tavuk göğsünü rondodan geçirerek başlamak gerekir. Bu işlem sayesinde tavuk kıyması elde edilir.

Tavuk kıyma derin bir kabın içerisine alını ardından kaba yumurta, baharatlar ve galeta unu eklenir. Kapya biber ile maydanoz isteğe bağlı olarak robottan çekilebilir ya da bir bıçak yardımı ile doğranabilir.

Kapya biber ve maydanoz ile buluşan harç kıvam alana kadar iyice yoğurulur. Bu aşamada güzel yoğurmak, köftenin dağılmaması açısından son derece önemlidir. Kıvam alan harçtan küçük parçalar koparılır ve şekil verilir. Tüm köfteler kızgın yağda arkalı önlü olarak pişirildikten sonra sıcak olarak servis edilebilir.

Kaynak: Milli Gazete

İlgili Haberler

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Yaşam