Ortaokul ve liselerde 'aile' ayet ve hadislerle anlatılacak

Ortaokul ve liselerde  'aile' ayet ve hadislerle anlatılacak
Ortaokul ve lise için hazırlanan 'Türk sosyal hayatında aile' seçmeli dersinin içeriğinde aile kurmanın 'fıtrata uygun olduğu' öğretilecek. Ailesi yapısı hadisle işlenecek, eşlerin birbiri üzerindeki hak ve sorumluluklarını öğrencilerin tespit etmesi de hedefleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'mım (MEB), ortaokul ve liselere seçmeli dersler kapsamında eklediği “Türk sosyal hayatında aile” dersinin içeriği belli oldu. Ortaokul ve lise düzeyinde verilecek ders kapsamında “Tarihsel süreçte Türk aile yapısı” adlı ünitede aile kurmanın “fıtrata uygun olduğuna” anlatılacak, ünitenin içeriğinde İslamiyet’in kabulünden sonraki dönemde aile yapısına ayet ve hadisler ışığında değinilecek.

Peygamberin “Veda Hutbesi” kapsamında eşlerin birbiri üzerindeki hak ve sorumluluklarını öğrencilerin tespit etmesi de hedefleniyor.

İbni Fadlan, İbni Batuta ve Evliya Çelebi’nin eserleri ile Dede Korkut Hikâyeleri, Divânu Lügati’t-Türk, Kutadgu Bilig, Atabetü’lHakayık ve Divan-ı Hikmet olmak üzere beş eserden seçilen örnek metinlere yer verilecek.
MEB’in adımını Cumhuriyet’e değerlendiren eğitimci Nurcan Korkmaz, “Dini derslerin içeriği çocukların gelişimsel düzeylerine ve ilgi alanlarına uygun değil. Bilgisayar çağında yaşayan bir çocuğun buna benzer derslere ilgi duyması beklenemez. Bu, MEB’in 20 yıldır süregelen eğitimi dinselleştirme çabasının bir ürünü” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğünce 5, 6, 7 ve 8. sınıflar için, Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce ise lise 9, 10, 11 ve 12. sınıflar için toplam 72 saatlik öğretim programını içeren seçmeli dersin müfredatını geçtiğimiz gün, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının onayından geçirmişti. (Kısa Dalga)

Gündem