Özak işçileri İstanbul'da eylem yapacak

Özak işçileri İstanbul'da eylem yapacak
Şanlıurfa'da sendika seçme haklarını kullandıkları için işten atılan Özak Tekstil işçileri 52. gününde direnişi İstanbul'a, Özak Holdingin önüne taşıma kararı aldı.

Şanlıurfa'da Öz İplik-İş’ten istifa ederek BİRTEK-SEN’e geçtikleri için işten atılan Özak Tekstil işçilerinin direnişi 52. gününü doldurdu.

Önceki günkü arabulucu görüşmesi sonrası BİRTEK-SEN yöneticileri, direnişteki işçilerle toplantı yaptı. 100 e yakın işçinin katıldığı toplantıdan, direnişi İstanbul'a taşıma kararı çıktı.

'Direnişi İstanbul’a, Özak Tekstil’in merkezine taşıyoruz'

BİRTEK-SEN'in sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre gönüllü 10 işçi direnişe İstanbul'da, Özak Holding'in önüne taşıma kararı aldı. Özak Tekstil'in üretim yaptığı Levis ve Zara gibi markaların önünde de eylemler yapacaklarını duyuran sendikanın açıklaması şöyle:

"Direnişi İstanbul’a, Özak Tekstil’in merkezine taşıyoruz. Tazminat hakkı kazanıldı İşe geri dönme mücadelemiz tüm kararlılığıyla devam edecek Bugün direnişe devam eden 100’e yakın işçiyle yaptığımız toplantı sonucunda direnişçi işçilerden gönüllü olan 10 işçi arkadaşımızla birlikte direnişi İstanbul’da bulunan Özak Holding’in önüne taşıma kararı aldık. 22 Ocak Pazartesi’inden itibaren direnişi Özak Holding’in önünde sürdüreceğiz ve İstanbul’da @LEVIS ve @ZARA mağazaları önünde sürekli ve çok daha etkili eylemler örgütleyeceğiz."

'Özak işçileri dayanışmayla kazanacak'

"Bu vesileyle bir kez daha, başta İstanbul’da bulunan emek ve demokrasi güçleri olmak üzere, Türkiye ve dünyanın diğer ülkelerinde Özak işçilerinin bu haklı ve onurlu direnişini destekleyen herkese dayanışmayı büyütme çağrısı yapıyoruz. Özak işçileri dayanışmayla kazanacak! Birleşe birleşe kazanacağız! Direne direne kazanacağız!" (Kısa Dalga)

Gündem