Özak tekstil işçilerine jandarma yine müdahale etti: 22 kişi gözaltında

Özak tekstil işçilerine jandarma yine müdahale etti: 22 kişi gözaltında
Urfa’da Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan Özak Tekstil’de, sendika değiştirmeleri sonrası baskı yapılan ve bir işçinin işten atılması ile direnişe geçen işçilerin eylemleri sürüyor. Bu sabah jandarma yine işçilere müdahale etti. 22 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında sendika yöneticileri de var.

BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen, sendikanın örgütlenme uzmanları Deniz Kar ve Mazlum Ayçiçek ile 19 işçi gözaltına alındı. Fabrikada üretimi sürdüren işçilerin büyük bölümünün Jandarma müdahalesinin ardından dışarı çıkarak direnişe destek verdiği belirtildi. İçeride sadece paketleme bölümünde çalışan işçilerin kaldığı ve bu işçilerin dışarı çıkarak direnişe katılmasına izin verilmediği belirtildi.

İşçi Şeyma Çavur, "Sabahın ilk saatlerinde biber gazıyla bize müdahale ettiler. Jandarma başörtülü kadın işçileri copladı. Kadın işçilerin kafasına copla vurdular. Şu an fabrika içindeki işçi arkadaşlarımızdan da bize destek vermek için dışarıya çıkanlar var. Bu soğukta ekmeğimiz ve onurumuz için buradayız. Burada kalmaya devam edeceğiz, kararlıyız" diye konuştu.

'Urfa, Özak patronunun derebeyliği mi?'

Sosyal medya hesabından açıklama yapan EMEP Antep Milletvekili Sevda Karaca ise "Urfa'da Özak Tekstil işçileri bu sabah jandarmanın coplu biber gazlı saldırısına uğradı. Urfa'da bir barbarlık yaşanıyor. Urfa, Özak patronunun derebeyliği mi? Patronun çıkarları her türlü yasadan, hak ve kukuktan üstün mü? İşçiler ve sendika yönetİcileri derhal serbest bırakılsın" dedi.

Ne olmuştu?

Urfa Organize Sanayi Bölgesinde yaklaşık 700 işçinin çalıştığı Özak Tekstil'de 450 işçi Hak-İş'e bağlı Öz İplik İş Sendikasından istifa ederek BİRTEK SEN'e üye oldu. Sendika değişikliğinin ardından baskı ve mobbinge maruz bırakılan işçiler, 27 Kasım pazartesi günü bir kadın işçinin işten çıkarılmasının ardından iş bıraktı. (Kısa Dalga)

Gündem