Özel, Akşener ile görüşmesini anlattı: Olumlu olmasını temenni ediyoruz

Özel, Akşener ile görüşmesini anlattı: Olumlu olmasını temenni ediyoruz
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçim kampı için Antalya’ya gitti. Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşmesine ilişkin "Biz sayın Akşener'le dünkü açıklamada ifade ettiğim gibi son derece sıcak, son derece yapıcı bir görüşme gerçekleştirdik" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile olan görüşmesine dair, pazartesi gününü bekleyeceklerini ifade etti. Özel, "İYİ Parti'nin Genel İdare Kurulu'nun alacağı kararı bekliyoruz. Verecekleri her iki karara saygılıyız. Ama ben sonucun olumlu yönde olmasını temenni ediyoruz." dedi.
CHP'nin seçim kampına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Özel, şunları ifade etti:
"Biz 3 gün boyunca hem ailelerimizle birlikte grubun birbiriyle kaynaşması için, ki bu gelenekseldir, ama kongre gündeminden dolayı yapamamıştık. Önümüzdeki bütçe takvimini, yasama takvimini; hem de yaklaşmakta olan yerel seçimleri ve o konuya ilişkin milletvekillerimizin görüşlerini alacağız. Milletvekillerimize çeşitli sunumlar yapılacak. Tüm kamplarımızda olduğu gibi bu kampımızın da grubumuza katkı sağlayacağına inanıyoruz."

Akşener daha önce seçimlere tek gireceklerini belirterek ittifak kapısını kapatmıştı. Özgür Özel, Meral Akşener’den randevu talep etmişti. İki genel başkan 30 Kasım'da (dün) saat 10.30’da İYİ Parti Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Görüşme sonrası Akşener'den "Yerel seçimlerde işbirliğini Genel İdare Kurulumuzda (GİK) yeniden görüşeceğiz" açıklaması geldi.

Özel de "Yerel seçim hızlı karar vermeyi ve ikili işbirliklerini gerektiriyor. İYİ Parti'ye İşbirliğinde olup olamayacağımızı, kararın yeniden gözden geçirilip geçirilmeyeceğini, bundan sonraki süreçte yerel seçimde işbirliği için birlikte çalışma imkanının yaratılıp yaratılamayacağını sorduk. Bu konuda sayın genel başkanımızdan bir cevap aldık." dedi. (Kısa Dalga)

Politika