Özel'den Bahçeli'ye yanıt: Belli ki Cumhur İttifakı'ndan sorunlar var

Özel'den Bahçeli'ye yanıt: Belli ki Cumhur İttifakı'ndan sorunlar var
CHP lideri Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin normalleşme açıklamalarına ilişkin sorulara yanıt verdi.

Kısa Dalga - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP lideri Bahçeli'nin "normalleşme" sözlerine yanıt verdi.

Özel, "Belli ki Cumhur İttifakı'ndan sorunlar var. Cumhur İttifakı'nın sorunları Cumhur İttifakı'nın sorunlarıdır. Bizim kimseyle bir tartışmamız, gerginliğimiz yok. Sayın Bahçeli'ye bir davette bulunayım Sayın Bahçeli memnun değilse bizim ittifakımıza Türkiye ittifakına katılabilir" dedi.

Özel şunları kaydetti:

"Kimse bize ittifak falan önermesin. Bugünün sorumluları bunun sorumluluğunu taşıyacak. Sayın Bahçeli, şöyle bir kolaycılık yapmasın. Memleketi bu hale getirip suç ortağını bize doğru itmesinler. Bu sorunları ya çözsünler ya bıraksınlar biz çözeriz."

Bahçeli ne demişti?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'ye ziyareti sonrası MHP lideri Devlet Bahçeli yazılı bir açıklama yayınlamıştı.

“Türk Siyasetinde Normalleşme ve Yumuşama iddialarıyla Milliyetçi Hareket Partisi’ne Düzenlenen Siyasi Operasyonlar" başlıklı açıklamada, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından, "siyasi partiler arasında normalleşme ve yumuşama arayışlarını temel alınarak çok bilinmeyenli yeni bir denklem kurulmak istendiği gözlemlenmektedir" denildi.

MHP'nin "iyi niyetli, yapıcı, yol açıcı, millet ve ülke lehine olduktan sonra söz konusu diyalogları makul ve mantıklı değerlendirmekten en ufak rahatsızlık duymayacağı" söylenirken şöyle devam edildi;

"Ancak sıcak gündemin üst sıralarına yerleşen temas ve görüşme trafiğinin Milliyetçi Hareket Partisi’ni hedef alan karalama kampanyasına dönüştüğü de her türlü izahtan varestedir.

Dikkat, temkin ve titizlikle takip ettiğimiz nevzuhur gelişmelerin esrar perdesi aralandığında başka hesapların, alttan alta körüklenen farklı beklentilerin varlığı müşahede ve mütalaa edilmektedir." (Haber Merkezi)

Politika