Özgür Özel, CHP grubunu olağanüstü toplantıya çağırdı: Yargıtay kararı Anayasal düzene karşı kalkışma girişimidir

Özgür Özel, CHP grubunu olağanüstü toplantıya çağırdı: Yargıtay kararı Anayasal düzene karşı kalkışma girişimidir
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yargıtay'ın, Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay kararına uymaması ve Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasına ilişkin "Bu anayasal düzene karşı kalkışma girişimidir. Derhal bastırılmalıdır" dedi.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay hakkında verdiği ihlal kararına uymaması ve Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması siyasette tansiyonu yükseltti.

Hukukçular ve siyasetçilerden Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin kararına sert tepkiler gelirken CHP'nin yeni seçilen genel başkanı Özgür Özel'den de sürpriz bir adım geldi. Özel, sosyal medya platformu X (eskiden Twitter) yaptığı paylaşımda Yargıtay kararını 'anayasal düzene karşı kalkışma girişimi' olarak nitelendirdi. Özel şu paylaşımı yaptı:

"Bugün saat 21.00'de Grubumuzu yargıdaki son gelişmeler üzerine olağanüstü kapalı toplantıya çağırdım. Yaşanan gelişmeler hafife alınamaz, görmezden gelinemez. Bu, anayasayı ihlal suçunun ötesinde anayasal düzene karşı kalkışma girişimidir. Derhal bastırılmalıdır."

Yargıtay'ın şok etkisi yaratan kararı

Yargıtay, TİP milletvekili Can Atalay'ın haklarının ihlal edildiğine ve tahliye edilmesi gerektiğine karar veren Anayasa Mahkemesi kararına uymamış ve Can Atalay kararında imzası olan Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında "Anayası'yı ihlal ettikleri ve yargı yetkisini aştıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu. 3. Ceza Dairesi ayrıca Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesi için TBMM'ye yazı yazılmasına karar vermişti. Daire kararının gerekçesinde, Atalay'ın vekilliğinin düşürülmemesi halinde Fethullah Gülen ve Murat Karayılan gibi haklarında kırmızı bülten olan FETÖ ve PKK yöneticilerinin TBMM'ye girmesinin önünün açılacağını ileri sürmüştü. (Kısa Dalga)

Gündem