Özgür Özel: Yetkilileri uyarıyoruz; bu soytarılığa son verin!

Özgür Özel: Yetkilileri uyarıyoruz; bu soytarılığa son verin!
Suudi Arabistan'ın Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak maçta 'İstiklal Marşı' ve 'Atatürk pankartı' krizi çıkmasına, CHP Genel Başkanı Özgür Özel "yetkilileri uyarıyoruz; bu soytarılığa son verin'" diyerek tepki gösterdi.

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da yaşanan 'İstiklal Marşı' ve 'Atatürk pankartı' krizi nedeniyle tepkiler gelmeye devam ediyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel sosyal medya hesabından Türkiye'nin Süper Kupa Finali Suudi Arabistan'da oynanmaz demiştik. Dinlemediniz. Riyad'da kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerinin bulunduğu pankarta tahammül edemeyenlerin şimdi İstiklal Marşı'na da izin vermeyeceği bilgileri geliyor. Kulüplerimizin arkasındayız. Yetkilileri uyarıyoruz; bu soytarılığa son verin'

Özel'in paylaşımı şöyle:

Özel, takımların maça çıkmayacağının iddia edilmesinin ardından da şunları paylaştı: Suudi Arabistan'daki Süper Kupa maçına kulüplerimizin Atatürk tişörtüyle çıkmasına Suudi Arabistan yetkilileri izin vermiyor! Kulüplerimizin maça çıkmama kararını destekliyoruz. Türkiye'ye bu utancı yaşatanları da unutmayacağız.

Suudi Arabistan'daki Süper Kupa maçına kulüplerimizin Atatürk tişörtüyle çıkmasına Suudi Arabistan yetkilileri izin vermiyor! Kulüplerimizin maça çıkmama kararını destekliyoruz. Türkiye'ye bu utancı yaşatanları da unutmayacağız.

Konuyla ilgili TFF ve Fenerbahçe Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar da açıklama yapmıştı.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) konuyla ilgili yaptığı açıklamada 'Bu konuda yapılan dezenformasyona itibar etmeyiniz' derken, Fenerbahçe Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, 'Fenerbahçe maça çıkmayacak' açıklaması gelmişti.

Ne olmuştu?

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanacak olan 2023 Turkcell Süper Kupa maçı öncesi Mustafa Kemal Atatürk'ün pankartı ve tişörtlerine izin verilmemesi üzerine kriz yaşandı.

Suudi yetkililer izin vermeyince, Fenerbahçe ve Galatasaray'dan tepki geldi.
Ajansspor'un yer verdiği bilgilere göre; Suudi yetkililer, yapılan sözleşmede yer almasına rağmen Süper Kupa maçı öncesi Atatürk posterine, 'Yurta Sulh, Cihanda Sulh' pankartına, Atatürk tişörtlerine ve İstiklal Marşı'nın okunmasına izin vermediler.

Fenerbahçe ve Galatasaray, İstiklal Marşı ve Atatürk pankartları ile tişörtlerine izin verilmemesi durumunda maça çıkmayacaklarını TFF'ye iletti.

TFF'den konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Süper Kupa Maçı Türk Bayrağımız huzurunda, 100. Yıl Kutlama Etkinlikleriyle, Şehitlerimiz için saygı duruşuyla ve sanatçı Norm Ender’in okuyacağı İstiklal Marşımız ile başlayacaktır. Bu konuda yapılan dezenformasyona itibar etmeyiniz."

Ancak TFF'nin açıklamasında Süper Kupa maçı öncesinde İstiklal Marşı'nın okunacağını belirtilirken, krize sebep olan Atatürk pankartları ve tişörtlerinin yasaklanmasıyla ilgili herhangi bir bilgi yer almadı.(Kısa Dalga)

Gündem