Özgür Özel'den "yeniden kuruluş" tepkisi: Karşılarında 84 milyonun tamamını bulurlar

Özgür Özel'den "yeniden kuruluş" tepkisi: Karşılarında 84 milyonun tamamını bulurlar
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP’li Cahit Özkan’ın “Yeniden kuruluş anayasası” açıklamasına sert tepki gösterdi: “Cumhuriyetimizi yıkamayacaksınız. Onu yıkmaya yeltenenler karşılarında 84 milyonun tamamını bulurlar.”

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Hürriyet gazetesine yaptığı açıklamada yeni anayasayla ilgili “Bu anayasanın ismi ‘Yeniden Kuruluş Anayasası’ olacak” açıklamasına bir tepki de CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’den geldi.

TIKLAYIN / AKP'nin "Yeniden Kuruluş Anayasası" benzetmesine CHP'den tepki: "Hangi devleti yıkacaksınız?"

Özel, yaptığı yazılı açıklamada özetle şunları söyledi:

“İktidarları boyunca kurucu değerlerimizle kavga eden bu siyasi iktidarın temsilcileri birkaç hafta önce, milli kurtuluş mücadelemize karşı çıkan, Kuvayı Milliye’ye ve Ankara hükümetinin tam karşısında konumlanan İskilipli Atıf Hoca’yı bir Kuvayı Milliye kahramanıymış gibi valisiyle, rektörüyle, vekiliyle andı. 

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin genel başkanvekili Numan Kurtulmuş, partisini Kuvayı Milliye’nin karşısında konumlandırdı. Bu iktidarın Ayasofya’ya başimam olarak atadığı kişi Anayasa’dan laiklik çıkarılmasını savundu. 

Şimdi de Adalet ve Kalkınma Partisi’nin grup başkanvekili Cahit Özkan arkalarında ne Parlamento’da ne halk nezdinde yeterli destek bulunmadan bir kuruluş anayasası’ndan bahsediyor. 

Cahit Özkan’ın bu sözleri Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Cumhuriyetin 100’üncü yılına yetiştirmeyi amaçladıklarını açıkladıkları bu yeni anayasayla niyetlenenin kuruluş felsefesinin kazanımlarını yok etmek hatta kuruluş iradesini yıkmak olduğunu gösteriyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi, Cahit Özkan’ın sözlerini sahiplenmediğini bir an önce açıklamak durumundadır. Cahit Özkan’a ve kurucu değerlerimizi Cahit Özkan gibi yıkmak isteyenlere hatırlatıyoruz, cumhuriyetimizi yıkamayacaksınız. 

Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi, ‘Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.’ Bu cumhuriyet o kadar sağlam temeller üzerine kurulmuştur ki, bu cumhuriyetin kurucu değerleri, vatandaşlarımız tarafından o kadar içselleştirilmiştir ki, onu yıkmaya yeltenenler karşılarında sadece bu ülkenin kurucu partisi olarak Cumhuriyet Halk Partisi’ni değil, genciyle yaşlısıyla, muhafazakarıyla, sosyal demokratıyla, Türk’üyle, Kürt’üyle, Alevi’siyle, Sünni’siyle 84 milyonun tamamını bulurlar.”

Gündem