Özhaseki'den İstanbul'daki belediyelere kentsel dönüşüm çağrısı: Ne olursunuz gelin

Özhaseki'den İstanbul'daki belediyelere kentsel dönüşüm çağrısı: Ne olursunuz gelin
Malatya'da 'Afet Köy Evleri Anahtar Teslim Töreni'ne katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'daki belediyelere kentsel dönüşüm çağrısında bulundu: "Ne olur gelin sonuna kadar kapımız açık. 'Bizim partimizden veya değil' demeyin. Geri dönüşüm yapmak istiyorsanız, elimizden geleni yapacağız."

Özhaseki, Malatya Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayı'nda gerçekleştirilen ve 22 bin konutun temelinin atılacağı törende, belediyelere kentsel dönüşüm çağrısında bulundu. Özellikle İstanbul'daki belediyelere seslenen Özhaseki, "Özellikle İstanbul'daki belediyeler için söylüyorum, ne olur gelin sonuna kadar kapımız açık. 'Bizim partimizden veya değil' demeyin. Geri dönüşüm yapmak istiyorsanız, elimizden geleni yapacağız. Bir an önce projelerinizi hazırlayın. Mahallelerinizi, çöküntü alanlarınızı siz bilirsiniz. Hazırlayıp gelin, elimizden ne geliyorsa parti ayrımı yapmaksızın sonuna kadar yanınızda durup, yardım edeceğim." diye konuştu.

"2 milyın 200 bin konutu değiştirdik, önümüzde kimse duramaz"

Bundan sonraki süreçte denetimlerin daha da sıkılaştırılarak daha güvenli yapılmasını destekleyeceklerini dile getiren Özhaseki, "Artık önümüzde kimse duramaz. Çok hızlı bir şekilde kentsel dönüşüme gireceğiz. Şu ana kadar Türkiye'de 2 milyon 200 bin konutu değiştirdik. 400 binin inşaatı devam ediyor." dedi.

Malatya için Dünya Bankasından 4 milyar Lira kredi

Malatya ile ilgili konuşan Özhaseki, temeli atılan 22 bin konutun 13 bininin ev geri kalanının ise iş yeri olduğunu, 1 yıl içerisinde de anahtar teslimlerinin yapılacağını söyledi. Ayrıca Dünya Bankası'ndan aldıkları 4 milyar lira krediyle Malatya'nın tüm altyapısının yenileneceğini de kaydeden Özhaseki, köy evlerinden hazır olanlarının 8'inin anahtarını sahiplerine teslim etti.

200 bin konutun yapımına başlandı

Deprem sürecinde kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili olarak ise Özhaseki, 6 Şubat tarihindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerden, yaklaşık 18 milyon insanın zarar gördüğünü ve bölgede ağır hasarlı, yıkılan veya yıkılacak olan yaklaşık 680 bin civarında bina ile 170 bin civarında iş yerinin bulunduğunu belirtti.

Ay sonunda 50 bin civarında konut teslim edilecek

Kentsel dönüşüm ve yerinde dönüşüm çalışmalarında deprem bölgesine ağırlık verdiklerinin altını çizen Özhaseki, bugüne kadar 200 binin konutun yapımına başlandığını, ay sonu itibariyle de 40-50 bin adedinin hazır olacağını ifade etti. Özhaseki deprem konutlarına dair şu bilgileri verdi:

"Evlerimizi en fazla 5 katlı olacak şekilde TOKİ, Yapı İşleri ve Emlak Konut marifetiyle yapmaya başladık. Biz bugün burada temsili olarak hazırlık yapıyoruz ama şu an 46 bin konutumuz verilebilecek ve oturulabilecek durumda. Her ay 10 bin, 20 bin evi yaptıkça vatandaşa teslim edeceğiz. Bunun yanında şehir merkezlerinde 100 bin yeni konuta başlayacağız."

(Kısa Dalga)

İlgili Haberler
Gündem