Türkiye'de ilk kez bir yerleşim yeri 'rezerv alan' ilan edildi: Bu ilanla, sağlam bile olsa binalara el konulup yıkılabilir

Türkiye'de ilk kez bir yerleşim yeri 'rezerv alan' ilan edildi: Bu ilanla, sağlam bile olsa binalara el konulup yıkılabilir
Kahramanmaraş depremleri sonrası büyük bir yıkıma uğrayan Hatay'ın Defne bölgesindeki yeni düzenlemeyi duyuran avukat Ecevit Alkan, bazı mahallelerin rezerv bölge ilan edilerek, mal sahiplerine sorulmadan depreme dayanıklı ve sağlam yapıların da yıkılabileceğini açıkladı.

Hatay Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyon Başkanı, Avukat Ecevit Alkan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na ait Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından alınan kararı duyurdu.

Kahramanmaraş depremlerinde büyük bir yıkıma uğrayan Antakya-Defne'deki kentsel dönüşümle ilgili hazırlanan planda, bazı mahallelerin rezerv bölge olarak belirlendiğini duyuran Alkan, "Bu belge tarihi öneme sahip olan bir belge çünkü Türkiye çapında ilk defa bir yerleşim yeri rezerv bölge ilan ediliyor" dedi.

Sağlam binalara dahi yıkım yolu açıldı

Bölgeyle ilgili hazırlanan yeni düzenlemeyi sosyal medyadan duyuran Alkan, 'rezerv alan'la ilgili detayları da paylaştı. Buna göre; yapı sağlam olsa dahi ev sahiplerinin ev ve yapılarına el konularak yıkılabilecek. Ayrıca alandaki uygulama ve tasarruf hakları da kısıtlanmış olacak. (Kısa Dalga)

f-xvlyxweaa1bqb.jpg

f-xvmgvx0aarpd1.jpg

İlgili Haberler
Gündem