Pamukkale Üniversitesi'ndeki usulsüzlük hakkında rektöre soruşturma açıldı

Pamukkale Üniversitesi'ndeki usulsüzlük hakkında rektöre soruşturma açıldı
Yabancı öğrencilerin tıp ve diş hekimliği gibi fakültelere sınav puanları değiştirilerek usulsüzce kaydedildiği ortaya çıkan Pamukkale Üniversitesi’nde rektöre konuya ilişkin soruşturma açıldı.

Pamukkale Üniversitesi’nde 2022/2023 akademik yılında yaklaşık 140 yabancı öğrenci, tıp ve diş hekimliği fakültesi gibi bölümler başta olmak üzere üniversitenin çeşitli bölümlerine sınav notları değiştirilerek kaydedildi.

Sistemde değişiklik yapma yetkisi olan kişilerin yabancı öğrencilerin kayıtlarını para karşılığında yaptıkları iddia edildi. Cumhuriyet’ten Sena Tufan’ın haberine göre, usulsüzlük, tıp fakültesi öğrencisi Iraklı Aliridha Abdulameer Abdali Alrichab’ın 31 Temmuz 2023 tarihli kaydının silinmesi kararına karşı açtığı dava ile gün yüzüne çıktı. Alrichab, başarılı bir eğitim hayatının olduğunu ve kayıt silme işleminin gerekçesiz yapıldığını öne sürdü.

Soruşturmada gizlilik kararı

Skandala adı karışan memurlar açığa alınırken Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK), rektör Ahmet Kutlukhan hakkında “Soruşturmaya gerek yok” kararı verdi. Ancak tepkiler üzerine rektör hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi. Öte yandan üniversite içerisinde rektörün siyasi bağlantılarını kullandığına, olayın üzerinin kapatılmak istendiğine yönelik iddialar konuşuluyor. Soruşturmada gizlilik kararı bulunuyor.

(Kısa Dalga)

Gündem