Perinçek: Türkiye'de artık açılım veya çözüm kesinlikle olmayacak

Perinçek: Türkiye'de artık açılım veya çözüm kesinlikle olmayacak
Doğu Perinçek: "Türkiye'de artık "açılım" veya "çözüm" kesinlikle olmayacak. Bu ABD ve İsrail'in beklentisidir."

AKP'nin başörtüsü ve aile kurumu ile ilgili Anayasa değişikliği için HDP'yi ziyaret etmesi tartışma yaratmıştı. AKP’den en ılımlı açıklama Şanlıurfa milletvekili Mehmet Ali Cevheri’den gelmişti. Cevheri, "HDP legal bir partidir. Onların desteğine ihtiyacımız var" demişti. Medyascope'tan Ferit Aslan'a açıklamalarda bulunan Cevheri çok olumlu tepkiler aldığını söyledi. Cevheri “Yeni bir çözüm süreci mi başlıyor?” sorusuna da “Neden olmasın” diye yanıt verdi.

Açılım ve çözümle ilgili bir açıklama da Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek'ten geldi. Perinçek, sosyal medyadan yaptığı açıklamada Türkiye'de bir daha çözüm ve açılımın olmayacağını savundu. Perinçek şöyle dedi:

"Türkiye'de artık "açılım" veya "çözüm" kesinlikle olmayacak. Bu ABD ve İsrail'in beklentisidir. Güneydoğu bölgemizde halkımız fabrika istiyor, iş istiyor, kamu hizmeti istiyor, terörün kesinlikle bitmesini istiyor, huzur istiyor. Çözülecek sorunlar bunlardır. PKK terör örgütü bitirilecek. Vatanımızın her köşesine huzur gelecek. Üreticilerin Millî Hükümeti önderliğinde Üretim Devrimi başarılacak. Güneydoğulu gençlerimiz başta olmak üzere herkes iş sahibi olacak."

ekran-resmi-2022-11-08-12-57-05.png

Politika