Pınar Gültekin'in babası Erdoğan'a isyan etti: Bu, Dolmabahçe'de kadın cinayetlerine karşı verilen iftara benzemez

Pınar Gültekin'in babası Erdoğan'a isyan etti: Bu, Dolmabahçe'de kadın cinayetlerine karşı verilen iftara benzemez
Pınar Gültekin’in babası Sıddık Gültekin, katil Cemal Metin Avcı'ya 'haksız tahrik' indirimi yapılmasına isyan etti: Cumhurbaşkanı hani bu işin takipçisi olacaktı? Bu, Dolmabahçe'de kadın cinayetlerine karşı verilen iftar yemeğine benzemez. Gelsin Muğla'da görsün, defalarca söyledik.

Üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in Muğla'da katledilmesiyle ilgili davada katil Cemal Metin Avcı için verilen 'ağırlaştırılmış müebbet' cezasında 'haksız tahrik' indirimi yapılmasına Gültekin'in ailesinden tepki geldi. Baba Sıddık Gültekin, "Cumhurbaşkanı hani bu işin takipçisi olacaktı? Bu, Dolmabahçe'de kadın cinayetlerine karşı verilen iftar yemeğine benzemez" dedi.

'BENİM İSYANIM ÇOK BÜYÜK OLACAK, 10 YIL KONUŞULACAK'

Metin Avcı'nın cezasının 23 yıla indirilmesi sonrası Tele1 yayınında konuşan Sıddık Gültekin, şu ifadeleri kullandı: "Karşı taraf maddiyat açısından daha güçlüydü. Türkiye'de adalet yok, ölmüş. Verilen cezayı kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Cumhurbaşkanı hani bu işin takipçisi olacaktı? Bu, Dolmabahçe'de kadın cinayetlerine karşı verilen iftar yemeğine benzemez. Gelsin Muğla'da görsün, defalarca söyledik...

Artık diyecek bir şey bulamıyoruz. Böyle adalet mi olur? Bir üniversite öğrencisini diri diri yakan birine 23 yıl ceza verilir mi? Ben artık isyan ediyorum, isyanım öyle büyük olacak ki 10 yıl herkes tarafından konuşulacak."

'KENDİMİ YAKMAK İSTİYORUM'

Sıddık Gültekin, mahkeme çıkışında yaptığı açıklamada da, "Kendimi yakmadan buradan gitmeyeceğim" diyerek isyan etmişti.

Pınar Gültekin'in annesi Şefika Gültekin de "Hak, hukuk, adalet bu değil. Adalet Bakanı'na, Cumhurbaşkanı'na sesleniyorum. Benim kızımı diri diri yaktılar. Bütün dünya görsün, böyle olmaz. Bu cezayı kesinlikle kabul etmiyoruz" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem