PKK, Mersin saldırısını üstlendi, 'Dilşah Ercan yer almadı' dedi

PKK, Mersin saldırısını üstlendi, 'Dilşah Ercan yer almadı' dedi
Mersin’de bir polisin hayatını kaybettiği diğerinin de yaralandığı saldırıyı PKK üstlenirken, saldırganlar arasında adı geçen Dilşah Ercan’ın bunda yer almadığı iddia edildi. Açıklamada saldırıyı kınayan HDP ve Demirtaş için de isim verilmeden "sindirilmiş" ifadesi kullanıldı.

Mersin’in Mezitli ilçesinde pazartesi akşamı polisevine yaklaşan bir araçtan inen kişilerce buradaki polislere uzun namlulu silahlarla ateş açılmış, polisler, saldırganlara karşılık vererek iki kişiyi öldürmüştü. Saldırıda bir polis hayatını kaybederken biri de yaralanmıştı.

PKK bir açıklamayla saldırıyı üstlendi. Açıklamada İçişleri Bakanlığı’nca saldırıda yer aldığı belirtilen ‘Zozan Tolan’ kod adlı Dilşah Ercan’ın bu eyleme katılmadığı öne sürüldü.

ANF’nin haberine göre açıklamada, saldırıyı gerçekleştirenlerin ‘Sara Tolhildan‘ kod adlı Şırnak doğumlu Dilara Ürper ile ‘Rûken Zelal‘ kod adlı Suriye’nin kuzeyindeki Rojava doğumlu Emel Feremez Hisên olduğu belirtildi.

HDP VE DEMİRTAŞ'A: "SİNDİRİLMİŞ"

Açıklamada saldırıyı kınayan HDP'lileri ve sivil toplum kuruluşlarına ilişkin olarak da "hangi gerekçeyle olursa olsun düşman diliyle kınaması ancak sindirilmişlikle ifade edilebilir" denilmesi dikkat çekti.

HDP’nin eş genel başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan, saldırıyı kınarken “Özellikle seçimlere yaklaşmakta olduğumuz bugünlerde ortalığı bulandırmak, yeni bir şiddet dalgasını ve provokasyonları, Haziran-Kasım 2015 dönemindeki gibi kullanmak amacında olanların bu hevesleri karşısında suskun kalınamaz” ifadelerini kullanmıştı.

Cezaevinde tutulan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise “Şiddetin her türlüsüne karşı çıkacağız, demokratik siyasette ısrarcı olacağız. Bunun herkes tarafından net olarak bilinmesini isterim” diye açıklama yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırının ardından yaptığı açıklamada HDP ile CHP’ye şöyle yüklenerek hedef göstermişti: “Bunları takip ederseniz ya HDP’ye, ya CHP’nin gazeteci diye kabul ettiği gruplara ya da Batı ülkelerine çıkar" demişti. CHP, saldırının sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Gündem