Poyraz'dan Akşener'e FETÖ soruşturması yorumu: Nasıl bir kumpas olduğunu biz biliyoruz

Poyraz'dan Akşener'e FETÖ soruşturması yorumu: Nasıl bir kumpas olduğunu biz biliyoruz
Gazeteci Barış Pehlivan'ın aktardığına göre İYİ Parti Genel Sekreteri ve Akşener'in avukatı Uğur Poyraz, Akşener'e yönelik FETÖ soruşturmasıyla ilgili "Nasıl bir kumpas olduğunu biz biliyoruz" dedi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener hakkında 6 yıl önce bir FETÖ soruşturması başlatıldı. 2019'un Mayıs ayında ise soruşturmaya gizlilik kararı getirildi. Akşener'in hiç ifadeye çağrılmadığı soruşturmaya gizli tanık girdiğini halktv.com.tr'den Seyhan Avşar gündemde getirmişti.

Halk TV'deki Sansürsüz programında Barış Pehlivan soruşturmaya ilişkin yeni bilgileri paylaşırken, İYİ Parti Genel Sekreteri ve Akşener'in avukatı Uğur Poyraz'ın konuyla ilgili görüşlerini de aktardı. Pehlivan şunları söyledi:

"Uğur Poyraz dedi ki; 'Barış Bey sizin duyduklarınızdan çok daha büyük bir kumpas ve oyun var. Nasıl bir kumpas olduğunu biz biliyoruz ve Uğur Poyraz olarak ben bunda rol oynayan, imza atan herkesin başına bu kumpası geçirmeye yemin ettim."

Gazeteci Barış Pehlivan da konuyla ilgili detayları paylaşırken, "6 yıldır kapanmayan Sayın Akşener'le FETÖ'yü ilişkilendiren bir soruşturma var. 2019 yılında gizlilik kararı alınıyor hala kapanmıyor. Biraz araştırdım'' ifadelerini kullandı.


Pehlivan sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bu soruşturmayı yakından bilen yargı dünyasından bazı isimlerle konuştum. Deniyor ki: Meral Akşener'i o süreçte susturmak isteyenler vardı. Acaba ihbar mektupları mı yazıldı? Ayrıca cezaevindeki bazı FETÖ'cüler, belki bazı vaatler karşılığında Akşener aleyhinde ifadeler mi verdi? 15 Temmuz sonrası Akşener MHP Liderliği'ne oynarken; Akşener'in darbe öncesi 'başbakan olacağım' sözleriyle FETÖ ile ilişkilendirmek mi istenildi?Acaba bazı yargı mensuplarının önüne bunların hepsi yığıldı ve Akşener'i gözaltına alın talimatı mı verildi? Akşener'in siyasi ilerleyişini engellemek için Akşener'i gözaltına aldırmak istendi."

Gündem