Prof. Dr. Korhan Berzeg’i bulana 1 milyon TL ödül

Prof. Dr. Korhan Berzeg’i bulana 1 milyon TL ödül
Korhan Berzeg, 17 Haziran’da ortadan kayboldu. Her yerde aranan Berzeg’den 49 gündür hiçbir iz bulunamadı. Berzeg’in eşi Angela Berzeg “Korhan’ı sağ salim bulan kişiye 1 milyon lira ödül vereceğiz” dedi

Dünya Bankası'nın eski Asya Direktörü ekonomist 83 yaşındaki Korhan Berzeg'e 49 gündür ulaşılamıyor. 17 Haziran günü evinden köpeği Tina ile birlikte yürüyüş yapmak üzere ayrılan Berzeg için arama çalışmaları sürerken, eşi Angela Berzeg, Korhan Berzeg'i sağ olarak bulan ve aileye teslim eden kişiye 1 milyon TL ödül vereceklerini açıkladı.

Sabah’tan Merve Bilkay’a konuşan Angela Berzeg, "Korhan'ı sağ salim olarak bulan kişiye 1 milyon TL ödül vereceğiz. Ben hâlâ umutluyum Korhan'ı sağ salim bulacağız. Tüm Türkiye'den yardım istiyorum; lütfen Korhan'ı bulmama yardım edin. Biz her zaman mutlu bir aileydik. Hiç kimseyle sorunumuz olmadı. Mutlu günlerimize tekrar dönmek istiyorum. Belirsizlik çok zor" dedi.

Sanatçı olan Angela Berzeg, Korhan Berzeg ile Washington'da tanıştıklarını söyledi. Berzeg, "İlk görüşte aşktı, 52 yıldır evliyiz" dedi.

Berzeg, "Korhan Dünya Bankası'nda çalışırken dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal ona ekonomiyi yönetmesi için bakan olmayı teklif etmişti. Fakat Korhan istemedi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de Korhan'ın öğrencisiydi" diye konuştu.

Korhan Berzeg 17 Haziran'da Balıkesir'in Gönen ilçesine bağlı Armutlu Mahallesi'ndeki evinden yürüyüş yapmak üzere köpeği Tina ile birlikte ayrıldı. Yaklaşık 1 saat sonra eve dönmemesi üzerine eşi Angela Berzeg aramaya çıktı fakat Korhan Berzeg'i bulamadı. Korhan Berzeg bugüne kadar havadan ve karadan taranan 250 kilometre alanda 22 mahallede arandı, hiçbir ize rastlanmadı.

Berzeg'in avukatı M. Emre Akkaş ise şöyle konuştu: "Soruşturma Bandırma Adliyesine bağlı Gönen Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde yürütülmektedir. Dosya üzerinde gizlilik kararı tesis edildiğinden şu an için soruşturma dosyası hakkında herhangi bir bilgi vermemiz uygun değildir. Korhan Bey'in bulunması için teknik ve idari çalışmalar devam etmektedir." (Kısa Dalga)

Gündem