Putin: Biz Patriot’ların da icabına bakarız

Putin: Biz Patriot’ların da icabına bakarız
Rusya Devlet Başkanı Putin, ABD'den Ukrayna'ya Patriot hava savunma sistemlerinin tedarikinin ihtilafın uzayacağı anlamına geleceğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Devlet Konseyi’nin oturumu sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Bu sadece ihtilafın uzamasıdır, o kadar”

Sputnik'in haberine göre, Putin Ukrayna'ya Patriot hava savunma sistemlerinin tedarikinin ihtilafın uzayacağı anlamına geldiğini söyledi.

Putin, “Bize karşı çıkanlar, bu silahın sözüm ona bir savunma silahı olduğu kanısındalar. Tamam, bunu aklımızda tutacağız. Ve her zaman bir panzehir bulunur. Dolayısıyla bunu yapanlar boşuna yapıyor. Bu sadece ihtilafın uzamasıdır, o kadar” diye konuştu.

"Amacımız askeri ihtilafı genişletmek değil, aksine bu savaşa son vermektir"

Putin, “Sürekli sabrettik, sabrettik, bir takım barış anlaşmaların olacağını umduk, şimdi ise bizi parmağında oynatmış oldukları ortaya çıktı. Amacımız askeri ihtilafı genişletmek değil, aksine bu savaşa son vermektir. Bunun için çabalıyoruz ve çabalamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

"Biz Patriot’ların da icabına bakarız”

ABD yapımı silahların Ukrayna’ya teslimine ilişkin yorumda bulunan Putin, Rusya’nın Patriot’ları da vurabileceği konusunda uyardı.

Rus lider, “Şimdi oraya Patriot sistemleri teslim edebileceklerini söylüyorlar. Peki, teslim etsinler, biz Patriot’ların da icabına bakarız” ifadelerini kullandı.

Dünya