Reyhanlı saldırısının faili Gezer: Devlet adına muhbirlik yaptım

Reyhanlı saldırısının faili Gezer: Devlet adına muhbirlik yaptım
ABD’nin Türkiye’ye teslim ettiği, Reyhanlı patlamasının faillerinden Mehmet Gezer’in ifadesinde, “Reyhanlı patlamasının önlenmesi için devlet adına muhbirlik yaptım” iddiasında bulundu.

2013 yılında Hatay Reyhanlı’da 52 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının planlayıcılarından olduğu iddiasıyla tutuklanan Memet Gezer, haziran ayında tutuklu bulunduğu ABD'den Türkiye'ye getirilmişti. Gezer 7 Temmuz'da tutuklanmıştı.

Bombalı saldırıyla ilgili açılan davada mahkeme heyeti 9 sanığı 53'er kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 4 bin 32'şer yıl hapis cezasına çarptırmıştı. 13 sanığa 15 yıldan 22.5 yıla kadar ceza veren mahkeme, 3 sanığın ise beraatine hükmetmişti. 8 firari sanığın ise dosyaları ayrılmıştı.

T24'ten Asuman Aranca, Gezer ifadesinde saldırının Ankara Kocatepe Camii ya da Konya’da yapılmasının planlandığını ancak uzak olması nedeniyle bu karardan vazgeçilip Reyhanlı’da gerçekleştirildiğini söylediğini yazmıştı.

Hürriyet gazetesinden Mesut Hasan Benli'nin aktardığına göre Gezer ifadesinde Reyhanlı saldırısına ilişkin yaşanılan bütün süreçleri, “anbean” Hatay Emniyeti ile paylaştığını da öne sürdü. Gezer’in ifadesinde, “Reyhanlı patlamasının önlenmesi için devlet adına muhbirlik yaptım” iddiasında bulunduğu belirtildi.

Gündem