Rusya: Ukrayna hükümeti, İstanbul'daki önerilerini değiştirdi

Rusya: Ukrayna hükümeti, İstanbul'daki önerilerini değiştirdi
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov: Ukrayna bize yeni bir anlaşma taslağı sundu. Taslak, İstanbul'da görüşülenden farklı öneriler içeriyor.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna hükümetinin kendilerine dün yeni bir anlaşma taslağı sunduğunu açıkladı. Lavrov, Ukrayna'nın yeni taslağındaki önerilerin, taraflar arasında İstanbul'da gündeme getirilen tekliflerden farklı olduğunu söyledi.

'KIRIM VE DONBAS KONUSU LİDERLER ZİRVESİNE BIRAKILAMAZ'

Lavrov, Kırım ve Donbas'ın statülerinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ukraynalı mevkidaşı Vladimir Zelenskiy arasında olası bir görüşmede ele alınması yönündeki önerinin kendileri için 'kabul edilemez' olduğunu belirtti.

'ABD SAVAŞI UZATMAYA TEŞVİK EDİYOR'

Ukrayna'nın görüşmeleri uzatarak sürecin altını oymayı amaçladığını savunan Rusya Dışişleri Bakanı, kendi taslak anlaşmaları üzerinden müzakerelere devam edeceklerini söyledi. Lavrov, ABD'nin Zelenskiy'yi savaşa uzatmaya teşvik ettiği yorumu yaptı.

Ukrayna hükümetinin geçtiğimiz hafta Putin-Zelenskiy görüşmesinin Türkiye'de yapılabileceğine dair açıklamasına Kremlin'den itiraz gelmişti. Rusya, müzakerelerin bir liderler görüşmesi için yeterince ilerlemediğini belirtmişti.

Rusya Ukrayna'nın silahtan ve neo-Nazilerden arındırılmasının yanı sıra NATO üyeliğinden vazgeçecek şekilde tarafsızlığını ilan etmesini, 2014'te ilhak edilen Kırım'ın statüsü ile Donbas'daki Lugansk ve Donetsk cumhuriyetlerinin bağımsızlığının tanınmasını talep ediyor. (Kısa Dalga)

Dünya