Sahte hesap kavgası: Elon Musk, Twitter'a verdiği 44 milyar dolarlık teklifte fiyat kırabileceğini söyledi

Sahte hesap kavgası: Elon Musk, Twitter'a verdiği 44 milyar dolarlık teklifte fiyat kırabileceğini söyledi
ABD'li milyarder Elon Musk, Twitter'ı satın almak verdiği 44 milyar dolarlık teklifi düşürebileceğini açıkladı. Sahte hesaplar nedeniyle yaşanan anlaşmazlık sonrası şirketin hisseleri yüzde 8 değer kaybetti.

ABD'li milyarder Elon Musk, Twitter'ı satın almak için yaptığı 44 milyar dolarlık anlaşmada fiyat düşürebileceğini açıkladı. Musk, Twitter'daki sahte hesapların şirketin açıkladığından en az dört kat fazla olabileceğini belirterek, "İddia ettiklerinden çok daha kötü olan bir şey için aynı bedeli ödeyemezsiniz" dedi.

Miami'de bir konferansta konuşan Musk, Twitter anlaşmasının daha farklı bir fiyatla yapılıp yapılmayacağı sorusuna "Bu ihtimal dışı değil" yanıtını verdi. Musk, "Daha fazla soru sordukça endişelerim artıyor. Sadece kendilerinin anladığı karmaşık bir yöntemleri olduğunu söylüyorlar. İnsan ruhundan daha karmaşık, derin bir gizem olamaz ki" diye konuştu.

DIŞKI EMOJİSİ

Musk, Twitter CEO'su Parag Agrawal'ın sahte hesapların daha az olduğuna dair açıklamasına da, Twitter üzerinden 'dışkı' emojisi ile yanıt verdi.

diski.jpg

Musk'ın bu açıklamalarının ardından Twitter'ın hisseleri yüzde 8'den fazla düşüşle 37.39 dolarda kapandı. Musk, cuma günü Twitter'ı 44 milyar dolara satın almak için verdiği teklifi sahte hesapların sayısı netleşene kadar askıya aldığını açıklamıştı. ABD'li milyarder, şirketin yüzde 5 oranındaki resmi tahmininin tersine, günlük kullanıcıların en az yüzde 20'sinin sahte hesaplar olduğunu düşündüğünü söylemişti. (Kısa Dalga)

Dünya