Şarkıcı Banu Parlak Dilan ve Engin Polat'ın tutuklanmasını dans ederek kutladı

Şarkıcı Banu Parlak Dilan ve Engin Polat'ın tutuklanmasını dans ederek kutladı
Haklarındaki kara para aklama iddialarının yanı sıra, şarkıcı Banu Parlak'a ait Güzellik Merkezi'nin kurşunlanmasına ilişkin yürütülen soruşturmada da sanık olan Dilan ve Engin Polat çifti için tutuklama kararı verildi. Kararı sosyal medyadan duyuran Parlak, mutluluğunu dans ederek paylaştı.

Dilan ve Engin Polat çifti haklarındaki kara para aklama iddiası nedeniyle tutuklanmıştı.

Yürütülen başka bir soruşturma kapsamında şarkıcı Banu Parlak'a ait güzellik merkezine yapılan silahlı saldırıya ilişkin “Silahlı saldırıya azmettirme” suçundan da mahkeme tutuklama kararı aldı.

Yaşanan gelişmeleri sosyal medya hesabı üzerinden duyuran Banu Parlak, Instagram'daki gönderisinde mahkeme kararını dans ederek kutladı.

Avukattan 3. kişi şüphesi: Çeteler, müvekkillerin mal varlığına göz koymuş olabilir

Ailenin avukatları ise müvekkilleri Polat'lar hakkındaki suçlamaları reddetti. İftira atıldığını ve "çeteler" diye andıkları insanların Polat ailesinin mal varlığına çökmeye çalıştığını iddia eden avukatlar "'Reklamın iyisi kötüsü olmaz' diye düşünen kişilerin iftira attığını" öne sürdü.

Ayrıca soruşturma kapsamında ifadesine başvurulan Halil İbrahim Kalkan isimli şahsın Sezgin Polat için, "Parlak'a vurma karşılığında milyon değerindeki bayiliği bana karşılıksız verecek" dediği de öğrenildi.

Polat ailesi, olaya ilişkin beyanda bulunan Halil İbrahim Kalkan isimli şahsı tanımadıklarını söyledi. Engin Polat'ın avukatı ise hakimlik sorgusunda şunları dedi:

"Müvekkilim niçin buraya geldiğini bilmemektedir, biz bunu adliyede öğrendik. Banu Parlak ile ilgili sorular soruldu, müvekkil daha önce Banu hanımı hiç görmemiş, Dilan Hanım'ın eski arkadaşı, müvekkiler fenomen insanlar. Belli bir kariyere gelmişlerdir, bunun için iftiraya uğrama söz konusudur. Bunun üzerinden popüler olup insanlar kendi işlerini geliştirmeye çalıştılar. Müşteki (Banu Parlak) 'Başıma bir şey gelirse, iş yerime bir şey olursa Engin ve Dilan Polat sorumludur' şeklinde dilekçe vermiştir, iftirada bulunmuştur. Müvekkilim Erzurum'a hiç gitmemiştir."

Polat'ın babası Sezgin Polat'ın avukatı ise, "15 gün önce müvekkiller dışarda olan normal hayat sürdüren insanlardı, biz adeta bir duman ile savaşıyoruz, kendimizi anlatabileceğimiz bir hukuki zemin bulamıyoruz. Dosyada gizlilik kararı var, isnat edilen olayı duruşmada öğreniyoruz. Atılı suça ilişkin bir emare delil gösterilmedi. Dilan Polat'ın 8 milyon takipçisi var, 'Reklamın iyisi kötüsü olmaz' diye düşünen kişiler 'Bana bir şey olursa sorumlusu bunlardır' şeklinde yaklaşımından dolayı müvekkil buradadır. Müvekkiller sabah 7.00'den beri ayakta, aç beklemektedirler. Çeteler müvekkillerin mal varlığına göz koymuş olabilir, müvekkilin derhal salıverilmesini talep ediyoruz" savunmasını yaptı.

Dilan Polat'ın avukatı da, müvekkilinin hakkındaki iddialara ilişkin "Savunmaya katılıyoruz, dosyada bir gizlilik kararı vardır, müvekkil ile dosyada bulunan diğer şüpheliler ile herhangi bir telefon konuşması da yoktur, ilgili telefon dökümü yoktur. Müvekkilin 8 milyon takipçiye sahip, Türkiye'de büyük bir kitleye hitap ediyor, yapmış olduğu bir fiil olsa buradan ifade etmesi zaten beklenemeyecek bir olgudur. 'Banu benim arkadaşım daha önce telefonda konuştuk' demiştir" diye konuştu.

Ne olmuştu?

"Kara para aklama", "vergi kaçırma", "örgüt kurma" suçlamalarıyla geçen hafta tutuklanan Dilan ve Engin Polat çifti ile Sezgin Polat, şarkıcı Banu Parlak’ın Bahçeşehir’deki güzellik merkezinin kurşunlanmasana ilişkin yürütülen soruşturma çerçevesinde "azmettirici" şüphesiyle ifade vermek için cezaevinden Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na getirilmişti.

Soruşturmaya, Dilan Polat'ın sosyal medya hesabı üzerinden Parlak'a yönelik tehdit içerikli ifadeler içeren video paylaşımı eklendi. Soruşturmaya ilişkin Halil İbrahim Kalkan isimli ifadesine de başvurulduğu öğrenildi. Kalkan'ın, Sezgin Polat'ın "Parlak'a vurma karşılığında milyon değerindeki bayiliği bana karşılıksız verecek" dediği ifadesi ile Polat ailesine ait video ve yazışmaların da dosyaya eklendiği öğrenildi.

Soruşturma kapsamında Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na getirilen Dilan Polat ve Engin Polat çifti ile Engin Polat'ın babası Sezgin Polat, savcılık ifadelerinin ardından sevk edildikleri Küçükçekmece 1. Sulh Ceza Hakimliğince "Birden fazla kişi tarafından birlikte silahla tehdit suçuna azmettirme" suçundan tutuklandı. (Kısa Dalga)

Gündem