SDG El Hol Kampı'nda IŞİD operasyonu başlattı

SDG El Hol Kampı'nda IŞİD operasyonu başlattı
Suriye Demokratik Güçleri, Irak sınırında en az 55 bin kişinin tutulduğu El Hol Kampı'ndaki uyuyan IŞİD hücrelerine karşı operasyon başlattı.

Suriye Demokratik Güçleri (SDG), sığınmacılar ile IŞİD militanlarının ailelerinden 55 bin kişinin tutulduğu El Hol Kampı'nda son günlerde artan şiddet nedeniyle operasyon başlattı. Kamptaki IŞİD hücrelerine yönelik operasyonda, en az 27 kişi gözaltına alındı. Kampta kadın ve çocukların ayrılarak parmak izlerinin alındığı, Asayiş güçlerine bağlı çok sayıda zırhlı araçla arama yapıldığı belirtildi.

Reuters ajansına konuşan kaynaklar, son dönemde El Hol kampındaki uyuyan IŞİD hücreleri kaynaklı şiddet olaylarında büyük bir artış görüldüğüne dikkat çekti.

'CESETLER KANALİZASYON BORULARINA SAKLANDI'

Kaynaklar, IŞİD tarafından bu sene kampta 14'ü kadın en az 44 kişinin öldürüldüğünü, kurbanların üzerinde işkence izine rastlandığını, IŞİD militanlarının susturuculu silahlar kullandığını ve bazı cesetlerin kanalizasyon borularına saklandığını söyledi.

Suriye'nin kuzeydoğusundaki bir cezaevinden ocak ayında onlarca IŞİD militanının firar etmesi sonrasında El Hol'daki şiddet olaylarının da arttığı belirtildi.

BM: KAMPTAKİ KOŞULLAR FELAKET

Suriye'nin kuzeydoğusunda, Irak sınırına yakın bir noktada bulunan El Hol kampında en az 55 bin kişi bulunuyor. Bu kişiler arasında SDG'nin operasyonları sonrasında kaçmaya çalışan IŞİD militanlarının ailelerinin yanı sıra aynı bölgelerden kaçan Suriyeli ve Iraklı sığınmacılar da yer alıyor.

Kamptaki pek çok kişinin pasaportlarını taşıdıkları ülkeler tarafından geri alınması yönünde senelerdir yapılan girişimlerden somut bir sonuç alınabilmiş değil. Birleşmiş Milletler ise haziran ayında yaptığı açıklamada, kamptaki durumu 'felaket' olarak niteleyip kadın ve kız çocukların saldırılardan korunması için güvenli alanlar yaratılması çağrısında bulunmuştu. (Kısa Dalga)

Dünya