Şebnem Korur Fidancı: 'Gerekirse yük taşırız ama halk sağlığı sorunlarını yine de dile getiririz'

Şebnem Korur Fidancı: 'Gerekirse yük taşırız ama halk sağlığı sorunlarını yine de dile getiririz'
Mahkemenin, Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fidancı ve konseyi görevden alma kararı sonrası açıklama yapan başkan Fidancı, "Gerekirse yeri sileriz, gerekirse deprem bölgesinde yükleri taşırız, gerekirse de üretiriz, halk sağlığı sorunlarını hep beraber dile getiririz" dedi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyeleri, mahkeme kararıyla görevden alındı.

Mahkeme salonundaki tepkilerden sonra Başkan Şebnem Korur Fidancı ve TTB yönetimi adliye çıkışında açıklamalarda bulundu.

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, "Bu mücadele bitmez. Daha önce de söylemiştik, mücadele TTB'nin adıdır. TTB'den bizi söküp atmaya hiç kimsenin gücü yetmez. Biz her zaman TTB içinde emek vermeye devam ederiz. Gerekirse yeri sileriz, gerekirse deprem bölgesinde yükleri taşırız, gerekirse de üretiriz, halk sağlığı sorunlarını hep beraber dile getiririz" diye konuştu.

"Bu görevimizin başındayız" diyen Fincancı, "Bu mücadeleyi sürdüreceğimizi, bu mücadelenin de Türk Tabipleri Birliği içinde, o çatının altında olacağını bilmenizi istiyoruz. Susmuyoruz, korkmuyoruz, vazgeçmiyoruz, hiçbir yere gitmiyoruz. TTB bizim meslek örgütümüz. Kimsenin bir darbe yasasıyla, darbe yargısıyla elimizden alması mümkün değildir" ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Gündem