Şebnem Korur Fincancı’dan mesaj: Dayanışmayla bu gerçekdışı süreci aşacağız

Şebnem Korur Fincancı’dan mesaj: Dayanışmayla bu gerçekdışı süreci aşacağız
Gözaltına alınan Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, avukatları aracılığıyla mesaj yolladı. Fincancı, “Dayanışmayla bu gerçek dışı süreci aşacağız. İnsanca bir sağlık sistemini hep birlikte kuracağımız günlere dayanışmayla…” yazdı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, TSK'nin PKK'ye karşı Kuzey Irak'ta yürüttüğü operasyonlarda kimyasal silah kullandığı iddialarına ilişkin hakkında başlatılan soruşturma kapsamında bugün erken saatlerde gözaltına alınmıştı.

"DAYANIŞMAYLA BU GERÇEKDIŞI SÜRECİ AŞACAĞIZ"

Evrensel'de yer alan habere göre, gözaltına alınan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı avukatları aracılığıyla mesaj yolladı.

Şebnem Korur Fincancı mesajında şunları yazdı:

“Sevgili yol arkadaşlarım,

Bu gerçek dışı durum ile karşı karşıya kaldığınız için üzgünüm. Ancak dayanışma ile bu gerçekdışı süreci aşacağımızı biliyorum.

Sizlere kaynaklarıyla bilimsel görüş sürecini aktaracaktım, fırsat olmadı. Bu süreç bitince delillendirme üzerine bir toplantı yapalım.

Sizlerin kesinlikle çok yoğunluğunuz vardır, bu yoğunluğa maalesef ben de katkı sunmuş oldum. Bu karalama kampanyasını da aşıp birlikte mücadele edeceğiz. İnsanca bir sağlık sistemini hep birlikte kuracağımız günlere dayanışmayla…

Şebnem.”

Gündem