Seçil Erzan’ın ‘ponzi sistemi’ 2011’de başlamış

Seçil Erzan’ın ‘ponzi sistemi’ 2011’de başlamış
Bankacı Seçil Erzan, iddianamede yer almayan ancak BDDK'nın raporunda geçen Sevgil Sinih’in ifadesine göre; Galatasaraylı futbolcuların ismini kullanarak uzun yıllardır para toplamış.

“Fatih Terim Fonu” ile dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla 226 yıla kadar hapsi istenen bankacı Seçil Erzan'ın, 2011 yılında borsadaki zararı kapatmak için tanıdığı insanlardan yatırım vaadiyle para aldığı, bu sistemin de 2021 yılında çıkmaza girdiği ortaya çıktı.

“Ponzi sistemi” ile milyonlarca doların toplandığı ve kamuoyunda “Fatih Terim Fonu” olarak bilinen dolandırıcılık olayıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

Bankacı Seçil Erzan’ın 226 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı; Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera, Selçuk İnan gibi isimlerin de yer aldığı 18 müşteki ile 8 şüphelinin olduğu dava geçtiğimiz hafta başlamıştı.

Gazete Duvar’dan Can Bursalı’nın haberine göre, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) 18 Ağustos tarihli raporuna göre 43 milyon 920 bin dolar ve 15 milyon 625 bin lira, Seçil Erzan'ın evinden çıktığı belirtilen tabloya göre ise 55 milyon 633 bin dolar para toplandı. Ancak aynı tabloda geri ödenen rakam 45 milyon 59 bin dolar olarak görünüyor. Yani 10 milyon 574 bin doların akıbeti bilinmiyor.

Yeni değil

Seçil Erzan, savcılık tarafından alınan ifadesinde, 2011 yılında borsadaki zararı kapatmak için tanıdığı insanlardan yatırım vaadiyle para aldığını ancak bu sistemin de 2021 yılında çıkmaza girdiğini belirtti. Erzan, yürüttüğü para trafiğinin 2023 yılında ise tamamen ters gittiğini söyledi.

“Fatih Terim Fonu” olarak kamuoyuna yansıyan para trafiği ise 2022 yılının mayıs ayında başlıyor ve 2023 yılının nisan ayına kadar devam ediyor. Ancak gerek Erzan'ın ifadesinde, gerek BDDK'nın 18 Ağustos tarihli raporundan anlaşıldığı üzere bu sistem ilk kez uygulanmamış.

Galatasaray'ın ismini kullanmış

BDDK'nın raporunda yer alan ancak iddianamede yer almayan Sevgil Sinih, Erzan'ın Galatasaraylı futbolcuların da yer aldığı bir fondan bahsederek kendisinden para aldığını belirtiyor.

Sinih'le ilgili BDDK'nın raporunda şu ifadeler yer alıyor:

"Banka ile Sevgil Sinih arasında 17.04.2023 tarihinde iletişim kurulmuştur. Bu iletişimde Sevgil Sinih, Seçil Erzan'ı çocukluğundan beri tanıdığını, 2017 yılında bir tarla satışından elde ettikleri 1800000 TL paraları olduğunu, 2019 yılında Seçil Erzan'ın evlerine gelerek Galatasaraylı futbolcuların da olduğu bir fonu tavsiye ettiğini, sonuçta parayı başka bir bankadan çekip Florya Şubesi'nin önünde elden Seçil Erzan'a 2250000 TL verdiklerini, Aralık 2021'de bir çanta içerisinde 1,3 Milyon TL ödediğini, başkaca bir para alamadıklarını ifade etmiştir." (Kısa Dalga)

Gündem