İddia: Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyaretinde Sedat Peker için yardım istendi

İddia: Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyaretinde Sedat Peker için yardım istendi
Gazeteci İsmail Saymaz, Sedat Peker'in yakın çevresiyle yaptığı konuşmayı aktardı. Sedat Peker'in yakınlarına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyaretinde Sedat Peker de gündeme geldi.

Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) bir süredir 'dijital tecrit' altında tutulan ve son günlerde sosyal medya hesabından yeniden 'retweet' yapmaya ve bazı paylaşımları 'like' yapmaya (beğenmeye) başlayan Sedat Peker'le ilgili yeni bir iddia ortala atıldı. Halk TV ekranlarında yayınlanan Seda Selek ile Perdenin Önü Arkası programında konuşan gazeteci İsmail Saymaz, Sedat Peker'in yakın çevresiyle konuştuğunu belirterek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyaretiyle ilgili şu iddiayı aktardı.

"O çevrenin iddiasına göre, Cumhurbaşkanı ile birlikte Suudi Arabistan'a heyetten birileri buraya gelmişken, Peker'in BAE'lerinden Türkiye'ye iadesi için Suudiler'den yardım isteyelim gibi bir talepte bulunmuşlar. Bu olmuş mu bilmiyorum. Peker çevresinin iddiası böyle."

İsmail Saymaz, Sedat Peker'in son günlerde sosyal medyada daha aktif olmasının nedeninin de bu ziyaret olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Like izni aldığını öğrendim. Yani beğeni izni. Şimdi dün itibariyle retweet yapmaya başladı. Kendisine gelen mesajları aktif bir şekilde paylaşmaya başladı. Ben bugün yakın çevresine sordum. Ne oluyor? Ben bir de şundan şüphelendim. Eleştiriyoruz başka, Cumhurbaşkanı Suudi Arabistan'a gitmişken, neden Sedat Peker bir anda aktifleşti diye içime bir kurt düştü. Ne oluyor yani ne yapmaya çalışıyor? Acaba orada birileri bir şey mi istediler?

İlk paylaştığı twitler alevilik ile ilgili tweetlerdi. Dediler ki Peker bu tip tweetler de paylaşarak Alevilik ile ilgili hassasiyetini de ortaya koyuyor. Yaptığı ihlal aslında tek taraflı bir ihlaldi. Ama yakın çevresine söylediğine göre 'bu konuda tepkimi göstermeseydim, beni sevenler taraftar olanlar yuh artık diyeceklerdi. O yüzden tepkimi gösterdim' demiş. Bu aslında alevilik ile ilgili meselede tavrını ortaya koyma isteğinden bu türden beğeni ve retweetleri yaptığını gösteriyor." (Kısa Dalga)

Deli Çavuş üzerinden Sedat Peker yanıtı: Türkiye'ye getirmek mümkün de sonrasında altından kalkmak mümkün mü?Deli Çavuş üzerinden Sedat Peker yanıtı: Türkiye'ye getirmek mümkün de sonrasında altından kalkmak mümkün mü?

Gündem