Selçuk Geçer dolara 2024'ten tarih verdi, altın için 'an meselesi' yorumu: İddia ediyorum

Selçuk Geçer dolara 2024'ten tarih verdi, altın için 'an meselesi' yorumu: İddia ediyorum
Piyasa analisti Selçuk Geçer, altın piyasasıyla ve doların yükseleceği tarihle ilgili dikkat çekici açıklamalar yaptı.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, seçim sonrasında dolar kuru için rakam paylaştı. Dolar kurunun coşacağını ifade eden Geçer, "İddia ediyorum" sözleriyle vurguladı. Dolar için "en düşük" ifadeleriyle o rakamı işaret etti. İşte tüm detaylar...

Dolar kuru her geçen gün adım adım yükselmeye devam ediyor. Rekora koşan dolar kuru şu saatlerde 28,56 TL seviyelerinden işlem görüyor. Son yaptığı paylaşımda ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar kuruna dair tahminlerini paylaştı.

İddia ediyorum diyerek paylaştı

Youtube platformu üzerinden paylaştığı videoda çarpıcı açıklamalara yer verdi. Bitcoin'de yaşanan yükselişe değinen uzman isim, dolar üzerindeki artışlar hakkında tavsiyeler verdi. Geçtiğimiz dönemlerde Bitcoin için verdiği tavsiyeleri tekrardan hatırlattı.

Bitcoin'in 18 ayın zirvesine çıktığını paylaşarak, 36 bin dolar seviyesinin üzerinde yer aldığını vurguladı. Selçuk Geçer açıklamalarının devamında, "Buralarda bir tık dikkatli olunabilir yani hafif bir satış baskısı gelebilir. Çok yoğun yüksek bir satış baskısı da beklemiyorum. Bu bir ralli başlangıcı da olabilir." sözlerini kullandı.

Dolar o tarihte fırlayacak

Dolar hakkında konuşan uzman isim çarpıcı öngörülerini duyurdu. Seçim gününü işaret eden uzman isim, dolar kuruna dair tahminlerinin 60 TL olduğunu paylaştı.

Özellikle seçimlerden sonra 60 TL'nin bile üzerine çıkabileceğini işaret eden ünlü ekonomist Selçuk Geçer, "Hele ki bu seviyelerde tutarlarsa yani 45'e çıkartmayı 30, 32 seviyelerinde tutarlarsa arkadaşlar seçime kadar emin olun bakın iddia ediyorum en az 65 liralık Dolar kuru göreceğiz." ifadelerini kullandı.

Altın için iddia

Geçer, gelecek aylarda altın konusunda yaşanacak gelişmelere dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Altın fiyatlarında büyük bir dalgalanma var. Çok geniş bir bant aralığında hareket eden ve aniden 1800 dolar seviyelerine düşüp sonrasında 2000’e sıçrayan bir altın görüyoruz. Bu nedenle her fiyat kırılmasında hemen hoplayıp zıplamayacağız. Sakin kalıp, iyice bakarak önümüzü göreceğiz.

‘Tarihi yükselişin başlaması an meselesi’

Beklemek ve yavaş davranmak belki bize dip fiyattan alım yapma şansı tanımayacak ama altını 1800 değil de 1900 dolardan almış olacağız. Bu kayıp önemli olmayacak çünkü etrafımızda olan bitene iyice bakıp, yeni bir boğa sezonunun geldiğine ikna olduğumuzda 1900 hatta 2000 dolardan giriş yapmış olsak bile çok büyük bir kazanç sağlayacağımız kesin.

Alırken biraz yukarıdan da alsak bileceğiz ki boğa dönemine girildi ve aldıktan sonra hiç kıpırdamayacağız. Altın fiyatları bir yıl boyunca kesintisiz şekilde yükselecek ya da inmeyecektir. Dalgalanmalar, sert kırılmalar, krizler ve beklenmedik hareketler her zaman oldu ve olmaya devam edecek.

Bu nedenle biz uzun vadeli bir yükseliş döneminin geldiğini düşünerek alım yaptığımızda, ne olursa olsun aldıklarımızı satmayacağız. 2025 yılına kadar birikimlerimize ellemeyi aklımızdan dahi geçirmeyeceğiz.

Gelecek bir kriz haberi altın fiyatlarını tetikleyebilir’

Dünyadaki kriz riski giderek artıyor. Evet, Orta Doğu tarafında yeni bir şey yaşanmayacak gibi. Bölgedeki Arap ülkeleri lafla İsrail’e kafa tutsa da, icraat olarak hiçbir şey yapmamaya ve 3 maymunu oynamaya devam ediyorlar. Ancak gerek o bölgede gerekse de Pasifik tarafında işler kızışabilir.

Yeni ve çok büyük bir krizin eşiğindeyiz, yakın gelecekte görkemli jeopolitik riskler kapımızda olacak ve bunların yaşanması, altın fiyatlarını tarihi seviyelere çekecek.” (Kısa Dalga)


Ekonomi