Selvi: Babacan’ın bir sonraki hamlesi kendisinin cumhurbaşkanı adaylığı olabilir mi?

Selvi: Babacan’ın bir sonraki hamlesi kendisinin cumhurbaşkanı adaylığı olabilir mi?
Ali Babacan'ın DEVA Partisi'nin seçime kendi adı ve logosuyla gireceğini açıklamasının yankıları sürüyor. Hürriyet yazarı Selvi, "Babacan’ın bir sonraki hamlesi kendisinin cumhurbaşkanı adaylığı olabilir mi?" dedi.

Muhalefet partisi liderlerinin bir araya geldiği altılı masanın Cumhurbaşkanı adayı tartışılırken DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın dün attığı bir tweet siyaset gündemini hareketlendirdi.

Babacan, partisinin seçimlere kendi adıyla, kendi logosuyla gireceğini duyurdu. Babacan daha sonra yaptığı basın toplantısında altılı masada verilen sözlere bağlı olduklarını vurgulayarak “Ortak çalıştığımız konularda, her türlü katkıyı vermeye de devam edeceğiz” dedi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde "Babacan’ın elini güçlendirmek için bir hamle yaptığı belli. Siyasette bu tür taktik hamleler olur. Tabii başarılı çıkacaksan" dedi. Selvi yazısında özetle şu ifadelere yer verdi:

"Babacan’ın bir sonraki hamlesi kendisinin cumhurbaşkanı adaylığı olabilir mi? Babacan bu çıkışı Abdullah Gül için yaptı deniliyor ama pek katılmıyorum. Aralarının iyi olmadığı geliyor kulağıma. Hem kendisi varken yıpranmış bir Abdullah Gül’ü neden ileri sürsün? Konuştuğum AK Partililerde “Bu daha başlangıç” havası vardı. “6’lı masa dağıldı” yorumları ağırlıktaydı. “Bize ihanet eden onlara da ihanet etti” yorumları da yapılmadı değil. İki kanada kulak vermem yararlı oldu. Çünkü bu yazıyı ben yazmadım, sıcağı sıcağına yaptıkları değerlendirmelerle onlar yaptı."

YAZININ TAMAMI

Politika