Sema Ersin davasında sanıktan haksız tahrik indirimi almak için 'namusumu kirletti' savunması

Sema Ersin davasında sanıktan haksız tahrik indirimi almak için 'namusumu kirletti' savunması
Uzaklaştırma kararı devam ederken öldürülen Sema Ersin davasının ikinci duruşması bugün görüldü. Duruşmada çocuklardan biri babadan şikayetçi olurken sanık ise haksız tahrik indirimi almak için aldattı iddiasında bulunarak mahkeme heyetine dijital içerik sundu.

ESRA TOKAT


Sema Ersin, 6 Mayıs 2022’de boşanma işlemleri için gittiği adliye dönüşünde parkta dinlenirken o sırada kendisini takip eden ve uzaklaştırma kararı devam eden 19 yıl evli kaldığı Tuncay Kılıçin tarafından öldürüldü.

Bugün saat 10.00'da İstanbul Anadolu 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nde davanın ikinci duruşması görüldü. Duruşmada Kılıçin ve Ersin'in 3 çocuğu dinlendi. Çocuklardan biri baba Tuncay Kılıçin'den annesi Sema Ersin'i öldürdüğü gerekçesiyle şikayetçi oldu.

Öte yandan sanık Kılıçin ise haksız tahrik indiriminden faydalanmak için mahkemeye Ersin'in kendisini adattığı iddiasında bulunarak dijital içerik sundu. Mahkeme heyeti sanık Kılıçin'in tutukluluğuna devam kararı vererek dijital içeriklerin incelenmesi için bir sonraki duruşmayı 5 Mayıs Cuma gününe erteledi.

'Namusumu kirletti o yüzden öldürdüm' savunması

Kısa Dalga'ya konuşan Ersin ailesinin avukatı Özgür Deniz Adalı, "Mahkemeye 1 yıl sonra sunulan dijital içerikleri kabul etmiyoruz çünkü bir gerçekçiliği yok ve 'Namusumu kirletti, o yüzden öldürdüm' diyerek indirim almak istiyor. Ancak kolluktaki ifadesinde 2018 yılındaki kalp ameliyatından beri ayrı olduklarını ancak hastalığı nedeniyle Sema Ersin'in kendisine baktığını ifade ediyor. Zaten bu iddia ettiği aldatma olayını da öncesinde öğrendiğini iddia ederek boşanma davası açıyor. Olay günü öğrenmiyor. Tüm bu süreci aslında ölümü planlayarak geçirmiş" dedi.

NE OLMUŞTU?

Evliliğinin ilk yılından itibaren şiddet gören Sema Ersin, öldürülmesinden kısa bir süre önce boşanma kararı aldı ve ablası Arzu Ersin’in yanına sığındı. Burada da tehditlerini devam ettiren Tuncay Kılıçin, 16 Nisan 2022’de Arzu Ersin’in evine gelerek Sema Ersin’e bıçakla saldırmaya çalıştı ve tehdit etti. Ardından karakola giderek suç duyurusunda bulunan Sema Ersin, Tuncay Kılıçin hakkında 6 ay uzaklaştırma kararı aldırdı.

Sanık, Sema Ersin'i olay günü takip etmiş

Uzaklaştırma kararına rağmen kısa bir süre sonra Tuncay Kılıçin, boşanma davası için adliyeye giden Sema Ersin’i takip etti. Parkta Sema Ersin’in yolunu kesen Tuncay Kılıçin, yine kesici alet ile saldırarak Sema Ersin’i öldürdü.

Özel Haber