Sendika başkanı: Dört çocuktan biri okula aç gidiyor

Sendika başkanı: Dört çocuktan biri okula aç gidiyor
Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, okullarda ücretsiz yemek verilmesinin maliyetinin yıllık 50 milyar olduğunu söylerken, çocukların yüzde 25'inin okula aç gittiğini ifade etti.

Artan enflasyon dar gelirlinin geçimini zorlaştırırken, muhalefet partileri okullardan en azından bir öğün yemeğin ücretsiz verilmesi gerektiğini savunuyor.

Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, okullardaki beslenme yetersizliğine dikkat çekerken, yetersiz beslenen çocuklarda sağlık problemleri ve gelişimsel sorunların görülme olasılığının daha yüksek olduğunu, okula devamı etkilediğini kaydetti.

Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'a konuşan Özbay, TÜİK’in İstatistiklerle Çocuk 2021 raporuna göre 'ciddi maddi yoksunluk içinde olan' çocukların oranının yüzde 34’e çıktığını ifade etti.

Özbay, şöyle devam etti: “4 çocuktan biri okula aç gidiyor. Yine 4 çocuktan birinin düşük kilolu, 4 çocuktan üçü ise kansızlık problemi yaşıyor. İlkokullardaki öğrenci sayısı 5 milyon 122 bin. Bu öğrencilerimizin günlük yemek maliyeti 92.1 milyon, yıllık ise 16.5 milyar lira. Tüm kademelerde ise yaklaşık 50 milyar lira. Cumhurbaşkanlığı’nın günlük harcaması için ayrılan 18 milyon TL, yol ve köprü garanti ödemeleri ile şehir hastaneleri için ayrılan 100 milyar TL ödenek ile bütün çocuklarımızı beslememiz mümkün.” (Kısa Dalga)

Gündem