Okullarda ücretsiz yemeğe halkın yüzde 90'ından destek

Okullarda ücretsiz yemeğe halkın yüzde 90'ından destek
Metropoll Araştırma: AKP'li seçmenlerin yüzde 87.4'ü, MHP'lilerin yüzde 79.5'i, CHP'lilerin yüzde 96'sı, İYİ Partililerin yüzde 93.3'ü, HDP'lilerin yüzde 95.1'i devletin okullarda ücretsiz yemek vermesini istedi. Genel olarak bu oran yüzde 89.8 çıktı.

Yeni eğitim - öğretim yılı başladığından beri muhalefet partileri hayat pahalılığını, geçim sıkıntısını gerekçe göstererek çocuklara okullarda bir öğün ücretsiz yemek verilmesini istiyor. Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, öğrencilere bir öğün yemek verilmesine ilişkin teklif vermişti. Benzer hamle CHP, İYİ Parti ve HDP'den de geldi. CHP, resmi tüm örgün eğitim kurumlarındaki öğrencilere ve eğitim çalışanlarına ücretsiz öğle yemeği ve içme suyu verilmesini önerdi. İYİ Parti ise “derin yoksullukla mücadele” kapsamında Rüzgârgülü Projesi hazırladı. HDP de bir çocuk yoksulluğuna dikkat çekti.

Ancak Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi görüşülürken muhalefet partileri ek bütçe teklif hakkını kullanarak okullarda 1 öğün ücretsiz yemek verilmesi için bakanlık bütçesinin artırılmasını istedi. CHP, İYi Parti ve HDP’nin sunduğu bu teklif AKP ve MHP'nin oylarıyla reddedildi. Son olarak İzmir'de veliler 100 binden fazla imza toplayarak, MEB'e gönderdi.

Metropoll Araştırma Şirketi, 'öğrencilere bir öğün ücretsiz yemek' konusunu seçmenlere sordu. İktidar ve muhalefetteki tüm partilerden seçmenler bu öneriye destek verdi. AKP'li seçmenlerin yüzde 87.4'ü, MHP'lilerin yüzde 79.5'i, CHP'lilerin yüzde 96'sı, İYİ Partililerin yüzde 93.3'ü, HDP'lilerin yüzde 95.1'i devletin okullarda ücretsiz yemek vermesini istedi. Genel olarak bu oran yüzde 89.8 çıktı. (Kısa Dalga)

Resim

Gündem