SGK uygulaması: Emekli olursam ne kadar maaş alırım?

SGK uygulaması: Emekli olursam ne kadar maaş alırım?
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) internet sitesinde 'Emekli olursam ne kadar maaş alırım' uygulamasını erişime açtı.

Milyonlarca kişinin uzun süredir merakla beklediği emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinin detayları belli oldu. Açıklamayı Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı. Yaklaşık 2 milyon 250 bin kişinin emekli olma hakkına kavuştuğunu söyleyen Erdoğan, herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacağını belirtti. Erdoğan, “Hak sahibi vatandaşlarımızın bir kısmı hizmet birleştirme ve borçlanma işlemlerini zaten başlatmıştır. Diğer vatandaşlarımızın işlemlerini de kısa sürede tamamlayacağız" diye konuştu.


Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) internet sitesinde 'Emekli olursam ne kadar maaş alırım' uygulamasını erişime açtı. Yeni uygulamayla birlikte emekli olunduğu zaman alınacak maaş miktarı görüntülenebiliyor.

https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/servlet adresinde T.C Kimlik numarası, SSK Sicil Numarası, Baba adı, Nüfus il, Doğum tarihi bilgileri ekranı doldurulunca emekli aylığı hesaplanabiliyor. EYT ile ilgili yasa teklifi önce TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda, ardından da Genel Kurul’da görüşülerek yasalaşacak. Teklifte tartışmalı düzenlemelerin olmaması halinde iktidar ve muhalefetin işbirliği ile kısa süre içinde görüşmelerin tamamlanıp yasalaşması bekleniyor. (Kısa Dalga)

Gündem