Show TV'den 'Nebati skeci' açıklaması: Reytinglerin yüksek olacağı haftaya bıraktık

Show TV'den 'Nebati skeci' açıklaması: Reytinglerin yüksek olacağı haftaya bıraktık
Show TV yönetimi, Güldür Güldür'de Bakan Nebati skecinin yayınlanmamasıyla ilgili Fatih Altaylı' şu açıklamayı yaptı: "Bayram haftası olduğu için ratingler genel olarak düşüktü ve biz de iyi bir skeci ratinglerin ve buna bağlı olarak reklam gelirlerinin daha yüksek olacağı önümüzdeki hafta yayınlanmasını doğru bulduk. Bu hafta yayınlanacak."

Show Tv’de yayınlanan Güldür Güldür programında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin taklidinin yapıldığı bir skeçin yayınlanacağı duyurulmuştu. Ancak yayınlanan programda bu skeç yer almadı.

Programın sosyal medyada paylaşılan tanıtım videosunda Aziz Aslan’ın canlandırdığı Bakan Nebati karakteri kendisine sorulan sorulara “Bankacılık sektörü ilgi alanım, iki tane kredi kartım var benim ya!”, “Türk Lirası daha fazla değer kaybedemez, dibini gördü. Durdu burada” diye cevaplar veriyordu. Birçok izleyici Twitter'dan skecin yayınlanmamasına tepki göstermişti.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı bugünkü yazısında skecin yayınlanmamasıyla ilgili Sow TV üst yönetimini aradığını belirterek, görüşmeyi şöyle aktardı:

Kanalın en üst yöneticisi, sansür iddialarını şaşkınlıkla izliyordu.

“Bir şeyi sansürleyecek olsak, neredeyse yarısını tanıtımda yayınladığımız bir skeci sansürlemezdik. En başından tanıtıma koymazdık” dedi.

Sonra meseleyi anlattı.

Tek nedeni bayram haftası olması. Bayram haftası olduğu için ratingler genel olarak düşüktü ve biz de iyi bir skeci ratinglerin ve buna bağlı olarak reklam gelirlerinin daha yüksek olacağı önümüzdeki hafta yayınlanmasını doğru bulduk.

Bugüne kadar çok da ağır eleştiri içeren skeçleri yayınlamış bir kanal olarak, adı geçen bakanın bile güleceği kadar komik olan bir skeci yayınlamamak aklımızdan bile geçmedi.

Eğer böyle bir şeyden çekinse idik, siyasi skeç baştan istemez, bu skecin de bu kadar uzun bir tanıtımını yayınlamazdık. Hem bu kadar geniş bir tanıtım yapıp hem de sansür uygulayacak kadar da şuursuz değiliz.”

Altaylı yazısında bu yanıt üzerine “Madem böyle bir durum vardı. Niye bir açıklama yapmadınız, niye kimseye bu durumu anlatmadınız?" diye sorduğunu belirterek, aldığı cevabı şöyle aktardı:

“Kime ve neye açıklama yapacaktık. Hafta sonu sosyal medyada başladı. Gece bazı televizyon kanallarına aksetti. Ama bir tek kişi bile bizi arayıp niye yayınlamadınız diye sormadı. İlk arayan sizsiniz. Bizim de hakkımızda sosyal medyada oluşturulan her türlü ortama yanıt vermek gibi bin anlayışımız yok.”

“Yani bu haftaki Güldür Güldür’de bu skeç yayınlanacak mı?”

“Tabii ki yayınlanacak. Neler yayınlanmadı ki, bu yayınlanmasın. İlginç olan daha önce yayınladığımız eleştirel skeçlerin birinde bile helal olsun demeyenlerin, kendi uydurdukları bir sansür iddiası üzerinden bize saldırmaları.”

YAZININ TAMAMI

Gündem