Şimdi de Şamil Tayyar: "Yüzde 50 artı 1, Cumhurbaşkanımıza tuzak"

Şimdi de Şamil Tayyar: "Yüzde 50 artı 1, Cumhurbaşkanımıza tuzak"
AKP MKYK üyesi Şamil Tayyar "Geçmişte karşı çıkmış, ağır eleştirilere muhatap olmuş biri olarak söz hakkım var. 50 artı 1, Cumhurbaşkanımıza ve sisteme kurulan tuzaktı. Düzeltilebilirdi, vakti geçti. Yeni tartışma, seçimle ilişkilendirilir. Kazanmaya odaklanmalı, kazanınca biz değiştirmeliyiz" dedi.

AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar, yüzde 50 artı 1'in Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a kurulmuş bir tuzak olduğunu söyledi. 

Tayyar sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

"Geçmişte karşı çıkmış, ağır eleştirilere muhatap olmuş biri olarak söz hakkım var. 50 artı 1, Cumhurbaşkanımıza ve sisteme kurulan tuzaktı. Düzeltilebilirdi, vakti geçti. Yeni tartışma, seçimle ilişkilendirilir. Kazanmaya odaklanmalı, kazanınca biz değiştirmeliyiz."


Bahçeli yüzde 50 artı 1'e karşı çıkanlara tepki göstermişti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugünkü grup toplantısında yaptığı konuşmada, cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 50 artı 1 uygulamasını savunarak Cumhurbaşkanlığı YİK üyesi Cemil Çiçek'e şu sözlerle yüklenmişti:

Sayın Cemil Çiçek, yüzde 50 artı 1'in sıkıntılara sebep vereceğini iddia ediyor. Bu tuhaf ve tahrip gücü yüksek sözlerin benzerini Türkiye'nin istikrarsızlığa gömülmesini, siyasi anlaşmazlıkların içine düşmesini isteyen çevreler de ileri sürüyor. Sayın Çiçek, sizin kafanızda, dilinizin altında sakladığınız bir oran var mıdır? Varsa ne zaman açıklamayı düşünüyorsunuz? Açıkla da bilelim, niyetini öğrenelim. Türkiye'nin kaostan, işgalden, imhadan kıl payı kurtulduğunu ne çabuk hafıza kayıtlarından çıkardınız. Buradan ne yapmaya, kimlere şirin görünmeye çalışıyorsunuz?

TIKLAYIN - Bahçeli: “Yüzde 50 artı 1 oyu eleştirenleri anlayışla karşılamamız abesle iştigaldir”

Gündem