Şimşek'in 'asgari ücret' sözlerine Çerkezoğlu'ndan tepki

Şimşek'in 'asgari ücret' sözlerine Çerkezoğlu'ndan tepki
Mehmet Şimşek'in "Asgari ücret düşük değil" sözlerine Arzu Çerkezoğlu tepki gösterdi: Akılla, bilimle, gerçeklikle bağdaşır bir durum değil.

BERNA CAN

Türkiye’de asgari ücret, açlık sınırının altında kaldı. AKP hükümeti ise başta CHP olmak üzere gelen ‘asgari ücrete Temmuz’da zam yapılsın’ taleplerine kapıyı kapattı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bugün katıldığı televizyon programında, “Türkiye’de asgari ücret düşük değildir” dedi. Şimşek, “Asya'daki ülkelere, Endonezya, Filipinler, Tayland'a bakın, bir de Latin Amerika, Brezilya, Şili, Kolombiya, Avrupa'da Bulgaristan, Macaristan, ile karşılaştırın. Polonya hariç, gelişmekte olan ülkeler arasında en yüksek asgari ücret bizde” ifadelerini kullandı.

Çerkezoğlu: Akılla, bilimle, gerçeklikle bağdaşır bir durum değil

Şimşek’in sözlerine tepkiler yükseliyor. Türkiye’nin en büyük sendikalarından olan DİSK’in Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Kısa Dalga’ya yaptığı açıklamada, “Türkiye'de asgari ücretin yüksek olduğunu, düşük olmadığını söylemek akılla, bilimle bağdaşır, gerçeklikle bağdaşır bir durum değil” dedi.

Çerkezoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Daha yılın 4. ayında açlık sınırının altında gerileyen bir asgari ücretin olduğu bir ülkede asgari ücreti artırmayacağız demek milyonları açlıkta yüz yüze bırakmaktır.” (Haber Merkezi)

Ekonomi