Sinan Ateş'in saldırıya uğrayan arkadaşı: Olcay Kılavuz MHP'li Yalçın ve Yönter tarafından öldürülmekten korkuyor

Sinan Ateş'in saldırıya uğrayan arkadaşı: Olcay Kılavuz MHP'li Yalçın ve Yönter tarafından öldürülmekten korkuyor
Almanya'da saldırıya uğrayan Sinan Ateş'in arkadaşı Ömer Zengin, cinayet soruşturmasına ilişkin konuştu. Olcay Kılavuz'ın azmettirici olduğunu düşünmediğini belirten Zengin, Kılavuz'ın MHP'li üst düzey isimler tarafından öldürülmekten korktuğunu öne sürdü.

Ankara'da silahlı saldırıda öldürülen Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş'in arkadaşı olan ve suikastla ilgili soruşturmada ifade veren Ömer Zengin Halk TV'de "Nasıl Olacak" programında Sinan Ateş cinayetine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Program öncesi 4 kişinin saldırısına uğrayan Ömer Zengin, Gazete Pencere'de yer alan habere göre katıldığı programda Olcay Kılavuz'un Sinan Ateş cinayetinin azmettiricisi olduğunu düşünmediğini belirtti.

Kılavuz'ın korktuğunu ifade eden Zengin, "Olcay, İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın tarafından öldürülmekten korkuyor. Olcay cinayetin kilit ismi. Aşağıda torbacılar var, tetikçiler var. Cinayetin anatomisi Olcay'dan sonra başlıyor. Olcay, emniyet müdürlüğü, emniyet müdürleri ve İçişleri Bakanlığı diye gider" diye konuştu.

"Öldürme talimatı Semih Yalçın'dan mı?"

Eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar'ın "Semih Yalçın öldürme talimatlarını veren kişi midir?" sorusuna da yanıt veren Ömer Zengin, şunları söyledi:

"Bu çözülmüş bir cinayet. Bu cinayetin nasıl olduğunu sokaktaki çocuk bile biliyor. Ellerinde bir ton mafya babası var. Bir şekilde birine mal ederler. Ama ben Olcay'ın korktuğundan yüzde yüz eminim. Günah çıkartmaya çalışıyor. Benim bir suçum, günahım yok diye çevresine bir şeyler anlatmaya çalışıyor. O, bu cinayet soruşturmasının yukarılara kadar gideceğini düşünmüyor, kendisine sıranın gelmeyeceğini düşünüyor."

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem