'Kadın alkollüydü' savunması tutmadı... Sokakta yürüyen kadına sarkıntılığa 3 yıl hapis

'Kadın alkollüydü' savunması tutmadı... Sokakta yürüyen kadına sarkıntılığa 3 yıl hapis
Ankara’da geçtiğimiz Kasım ayında metro çıkışı eve giderken bir kadını cinsel saldırıya maruz bırakan ve daha önce de aynı suçu işleyen sanık Tolga Katar'a 3 yıl hapis cezası verildi.

ESRA TOKAT


Ankara’da geçtiğimiz Kasım ayında metro çıkışı eve giderken bir kadını cinsel saldırıya maruz bırakan ve daha önce de bir kadını apartman dairesi boşluğunda cinsel saldırıya maruz bırakan Tolga Katar'a "sarkıntılık suretiyle cinsel saldırı" suçundan 3 yıl hapis cezası verildi. Sanık Katar'a verilen cezada indirim uygulanmazken erteleme de yapılmadı.

Önce kadını takip etti

Ankara’da 18 Kasım 2023’te metro çıkışından yürüyerek evine giden 24 yaşındaki H.K. isimli kadını takip ettikten sonra yaklaşarak Tolga Katar “Askeriye ne tarafta?” diye sordu. Tam olarak bilmediğini ve markete sorabileceğini söyleyip yürümeye devam eden H.K.’nin arkasından yaklaşan Ankara'da bir işletme sahibi olan Tolga Katar cinsel saldırıda bulundu.

"Alkollüydü" diyerek savunma yaptı

Sanık ifadesinde kendisini “Galiba bir bayan şahıs alkollüydü. Birden bağırmaya başladı. Ben de olay yerinden kaçarak uzaklaştım. Korktum. İddia edildiği gibi ben bu kadına dokunmadım. Yolda yürümekte iken ayağım kaydı ve dengemi kaybettim. Yere düştüm. Önümde müşteki H.K. isimli kişi yürüyordu. Bu kişi galiba benim kendisine bir şey yapacağımı düşündü ve ‘yardım edin taciz ediyorlar’ diye bağırdı” diyerek savunmuştu. Ancak soruşturma kapsamında kayıtlara giren görüntü izleme tutanağında sanık Katar'ın cinsel saldırıyı gerçekleştirdiği görüldü.

Tolga Katar'ın yargılanacağı davanın ilk duruşması bugün Ankara Adliyesi Merkez Bina 65. Asliye Ceza Mahkemesi’nde saat 10.30’da görüldü. Duruşmada sanık Katar'ın avukatı beraat istedi.

İlk duruşmada hapis cezası: İndirim ve cezada erteleme uygulanmadı

Mahkeme, TCK Madde 102/1 2. Fıkradan "sarkıntılık suretiyle cinsel saldırı" nedeniyle sanığın suçun işleniş biçimi dikkate alınarak alt sınırdan uzaklaşılıp 3 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Sanığın suç işlemeye meyilli olumsuz kişiliği dikkate alınarak TCK madde 62'deki takdiri indirim nedenleri ve erteleme uygulanmazken TCK madde 53 uyarınca da hak yoksunluklarının uygulanmasına karar verildi. (Kısa Dalga)

Kadın